Zin in bloed, dood en verderf in een vampierenfilm van het kaliber ‘verstand op nul’? Dan moet je Blade II checken! Om 22:35 uur op Veronica.

Article continues after the ad

Blade II

De vampieren, onder leiding van vampierenbaas Damaskinos, hebben een groot probleem. Er is een superras ontstaan genaamd The Reapers, die net zo makkelijk bloedzuigers afslachten als mensen. Daarnaast is hun variant van het vampierenvirus enorm agressief en als er niks gebeurt zullen er in no-time duizenden van deze monsters door de straten lopen. In het nauw gedreven sluiten ze een verbond met hun grootste vijand: vampierjager Blade.

Cast & recensie

Zwaar afgetraind en cool kijkend is Wesley Snipes de perfecte belichaming van superheld Blade, die half mens en half vampier is. Blade II heeft meer wapens, meer gore monsters en veel meer bloed dan de eerste Blade-film. Men weet met een creepy sfeer en flitsende actie-scènes aardig te verbergen dat het verhaal niet veel omhanden heeft. Naast Snipes hebben ook Kris Kristofferson, Ron Perlman, Norman Reedus en Thomas Kretschmann een rol. 

Veronica Magazine geeft Blade II drie sterren.