Zin in een vermakelijke take op het klassieke Romeo & Julia-verhaal? Dan is Beautiful Creatures aan te raden. Je ziet ‘m vanavond om 22:40 uur op Net5.

Article continues after the ad

Beautiful Creatures

In het rustige dorpje Gatlin gebeurt nooit iets verrassends. Ethan Wate is dan ook vastbesloten om na school zo snel mogelijk het gehucht te verlaten. Tenminste, totdat de mysterieuze Lena in Gatlin komt wonen. Ethan voelt zich op een bijzondere manier tot haar aangetrokken en ondanks dat iedereen waarschuwt bij haar uit de buurt te blijven, worden ze verliefd. Samen ontdekken ze al snel dat een aantal duistere geheimen hun families verbinden.

Recensie & cast

Deze zoveelste variatie op Romeo & Julia is gebaseerd op de gelijknamige bestseller. Voor wie het boek niet kent, worden er soms (te) grote stappen genomen. De talentvolle acteurs houden onze aandacht erbij, maar ze kunnen niet alle scenario-zwaktes opvangen. Alden Ehrenreich en Alice Englert spelen respectievelijk Ethan en Lena. Ze worden vergezeld door Jeremy Irons, Viola Davis, Emma Thompson, Emmy Rossum en Thomas Mann.   

Veronica Magazine geeft deze film drie sterren.