Marty McFly, wie kent ‘m niet? De tiener die teruggaat in de tijd met een tijdreizende auto en daar zijn nog jonge ouders leert kennen, met alle gevolgen van dien? Je ziet de klassieker Back to the Future vanavond om 20.35 uur op Net5!

Article continues after the ad

Back to the Future

Marty McFly wordt uitgenodigd door zijn goede vriend en krankzinnige wetenschapper Doc Brown om een tijdmachine uit te testen. Tijdens de test gaat er van alles fout en belandt Marty in het jaar 1955. Hij zet alles op alles om terug te keren naar de toekomst en gaat op zoek naar een jonge Doc Brown. Tijdens zijn zoektocht leert Marty zijn ouders kennen en moet hij ervoor zorgen dat ze verliefd op elkaar worden.

Cast & recensie

Deze film is het eerste en beste deel van de Back to the Future-trilogie. Vooral het eigenzinnige karakter, de inventieve vertelling en het originele verhaal maken, in combinatie met de special effects, het geheel tot een ware klassieker. Soms lekker over-the-top, maar dat mag de pret niet drukken. Michael J. Fox acteerde zichzelf de filmgeschiedenis in als Marty McFly en Christopher Lord schittert als Dr. Emmett Brown.

Veronica Magazine geeft Back to the Future vijf sterren.