Een ultra-flauwe comedy met Mike Myers als Austin Powers: wat wil je nog meer? Austin Powers in Goldmember zie je vanavond om 22:20 uur op Veronica.

Article continues after the ad

Austin Power in Goldmember

Nadat Dr. Evil en zijn te heet gewassen kloon Mini-me uit een streng beveiligde gevangenis ontsnappen, wordt de hulp van Austin ingeroepen. Dr. Evil bedenkt samen met de mysterieuze Nederlandse crimineel Goldmember een duivels plan waarbij ze teruggaan in de tijd. Ze kidnappen de vader van Austin, Engelands beroemdste spion, Nigel Powers. Gelukkig krijgt Austin, in zijn strijd om het geboefte te verslaan, hulp van de sexy Foxxy Cleopatra.

Cast & recensie

Deze derde Austin Powers-film is meer van hetzelfde, maar door de waterval aan grappen valt er altijd wel iets te lachen. Goldmember is exemplarisch voor de hele film: meestal melig, af en toe wanstaltig, maar soms ook ronduit hilarisch. Mike Myers schreef mee aan het scenario en nam de rollen van Austin Powers, Dr. Evil, Goldmember én Fat Bastard op zich. Nigel wordt gespeeld door Michael Caine en ook Beyoncé heeft een rol als de sexy Foxxy Cleopatra.

Veronica Magazine geeft Austin Powers in Goldmember drie sterren.