Oudejaarsavond is nu niet per definitie een enorme filmavond, want de tv-spellen, loterijen en cabaretshows overheersen op televisie. Op de valreep in 2016 toch nog zin in een movie night? Je ziet de klassieker Annie vanavond om 19.59 uur op RTL8.

Article continues after the ad

Annie

Annie is een elfjarig weesmeisje dat ervan droomt ooit haar echte ouders nog een keer te ontmoeten. Helaas zit ze vast in een weeshuis, dat wordt gerund door een alcoholistische kenau, luisterend naar de naam Miss Hannigan. Maar op een mooie dag lacht het geluk de kleine Annie toe: de steenrijke zakenman Oliver Warbucks wil een kind adopteren en de keuze valt op haar.

De norse miljonair neemt het weesmeisje onder zijn hoede, maar niet zozeer om een goede daad te verrichten, maar om zijn reputatie te handhaven. De roodharige spring-in-het-veld weet hem met haar ontwapenende houding en overtuigend gezongen liedjes toch te ontdooien.

Recensie

Dit is niet het meest geslaagde project van regisseur John Huston, maar de goede man heeft zo’n indrukwekkend en omvangrijk oeuvre op zijn conto, dat deze sentimentele schuiver uit 1982 geen halsmisdaad is. Met Aileen Quinn als Annie en Albert Finney als de miljonair.