Ben je vanavond in de stemming voor een uitstekende misdaadfilm? Dan ben je bij American Gangster aan het juiste adres! Om 20:00 uur op Veronica te zien.

Article continues after the ad

American Gangster

Frank Lucas (Washington) is de stille chauffeur van een belangrijke zwarte crimineel. Als zijn baas plotseling sterft, maakt Frank hier slim gebruik van en bouwt met veel succes zijn eigen imperium op. Richie Roberts (Crowe) is een agent en een outsider. Hij weet dat de drugswereld nu gedomineerd wordt door een zwarte man die vanuit het niets is gekomen. Lucas en Roberts houden zich beiden aan een strenge ethische code die hen onderscheidt van hun collega's; eenzame mannen aan tegenovergestelde kanten van de wet. Een confrontatie kan niet uitblijven...

Cast & Recensie

Deze gangsterfilm herinnert aan de klassiekers uit het genre. Crowe speelt de ietwat schuchtere Ritchie, zo’n beetje de enige agent die niet corrupt is. Om die reden wordt hij hoofd drugsbestrijding in New York. Het kan niet anders dan dat hij in deze positie het pad kruist van drugsbaas Washington, wiens opkomst de andere poot van de film vormt. American Gangster kijkt heerlijk weg, ziet er onberispelijk uit en er wordt - hoe kan het anders met deze cast? - uitstekend geacteerd.

American Gangster krijgt van Veronica Magazine vier sterren.