Feest voor de hele familie vanavond, want een van de fijnste Disney-klassiekers staat op het programma. Vanaf 20.00 zullen Aladdin, Jasmine, Jafar en de Geest de woonkamers binnendringen met romantiek, humor en je favoriete Disney-liedjes.

Article continues after the ad

Recensie

Aladdin is een arme sloeber die door de boze tovenaar Jafar wordt meegenomen om met zijn ‘zuivere hart’ de grot der wonderen te openen. De grot stort in en Aladdin wordt samen met een wonderlamp bedolven. Hij wrijft erover en voilà: de geest kan zijn werk doen.

Een klassieke Disney-film, met prachtige kleuren, een steengoed verhaal en ijzersterke liedjes, die er fabelachtig uitziet. De inmiddels overleden Williams speelt één van zijn beste rollen als de stem van de hyperactieve Geest uit de lamp.

Synopsis

De dappere straatjongen Aladdin woont samen met zijn ondeugende aapje Abu in het koninkrijk Agrabah. Wanneer de uitgehuwelijkte prinses Jasmine uit verveling haar paleis ontvlucht, ontmoet ze Aladdin. De vonk slaat meteen over, maar Jasmine mag zich niet inlaten met jongens, die niet van koninklijke afkomst zijn.

Ondertussen schakelt de sluwe Jafar, de adviseur van de sultan, Aladdin in om voor hem een magische lamp te vinden in de grot der wonderen. Hiermee hoopt Jafar sultan te kunnen worden. Maar wanneer Aladdin de wonderlamp in handen krijgt, vraagt hij aan de vriendelijke geest om hem in een prins te transformeren. Kan Aladdin hierdoor met prinses Jasmine trouwen én kan hij verhinderen dat de schurk Jafar aan de macht komt?

Aladdin is te zien op SBS9 (20.00 - 21.45).