Aladdin, Jasmine, Abu, Jafar, de sultan en natuurlijk de geest: ze komen vanavond allemaal op je beeldscherm voorbij! Kruip om 20:00 uur (SBS9) met de hele familie op de bank voor de fantastische Disney-film Aladdin!

Article continues after the ad

Aladdin

Aladdin is 25 jaar na de release weer helemaal actueel, nu er een live-action remake wordt gemaakt met Will Smith en onze eigen Marwan Kenzari in de rollen van respectievelijk de geest en Jafar. De première van de Guy Ritchie-film is echter nog ver weg, dus het is maar goed dat we in de tussentijd nog even van de Disney-hit uit 1992 kunnen genieten.

Aladdin vertelt natuurlijk het verhaal van de gelijknamige straatjongen, zijn aapje Abu en zijn liefde voor prinses Jasmine. De prinses is uitgehuwelijkt en mag zich überhaupt niet inlaten met jongens die niet van koninklijke afkomst zijn, en dus weet Aladdin het wel wanneer hij een wonderlamp vindt en de bijbehorende geest om zijn diensten mag vragen. Aladdin wil met Jasmine trouwen en verhinderen dat de schurk Jafar aan de macht komt, maar dat gaat natuurlijk niet zomaar...

Cast en recensie

De rollen in de film zijn ingesproken door Scott Weinger (Aladdin), Robin Williams (de geest), Linda Larkin (Jasmine), Jonathan Freeman (Jafar), Douglas Seale (de sultan) en Frank Welker (Abu). Uit de recensie van Veronica Magazine: "Klassieke Disney-film, met prachtige kleuren, een steengoed verhaal en ijzersterke liedjes." De maximale score van vijf sterren dus, vanavond om 20:00 uur op SBS9.