Een ouderwetse western in een nieuw jasje: 3:10 to Yuma, van Logan-regisseur James Mangold, zie je vanavond om 20:30 uur op RTL7!

Article continues after the ad

3:10 to Yuma

Dan Evans is een veteraan uit de Amerikaanse burgeroorlog, die door de aanhoudende droogte zijn ranch dreigt te verliezen. Wanneer de gevreesde crimineel Ben Wade eindelijk wordt gearresteerd, meldt Evans zich aan om hem bij de 3:10 to Yuma af te leveren; een trein die hem naar zijn rechtszaak moet brengen. Samen met een paar andere mannen en zijn zoon, die bewondering heeft voor de charmante Wade, begint hij aan deze (haast onmogelijke) opdracht terwijl Wade’s bende hen op de hielen zit.

Cast & recensie

Een prachtig gelukte remake van de gelijknamige film uit 1957. Tussen boer en boef ontspint zich een indrukwekkende psychologische strijd, die (héél) langzaam maar zeker uitmondt in wederzijds respect. Een ouderwetse western en een indringend drama tegelijk. Mooie rollen voor Christian Bale als Dan Evans en Russell Crowe als Ben Wade. Ook Logan Lehrman (The Perks of Being a Wallflower) en Ben Foster (Hell or High Water) spelen mee in de film.

Veronica Magazine geeft 3:10 to Yuma vier sterren.