Channing Tatum laat zien waar zijn grote talent ligt: comedy. In de filmversie van de populaire eighties tienerserie 21 Jump Street speelt hij een leeghoofdig politiegroentje, dat samen met de minder potige Hill undercover gaat op een middelbare school. Je ziet 21 Jump Street om 20:00 uur op Veronica.

Article continues after the ad

21 Jump Street

Schoolgenoten Schmidt (Jonah Hill) en Jenko (Channing Tatum) zijn helemaal klaar met hun puberbestaan. Ze sluiten zich aan bij de politie en bij de geheime eenheid ‘Jump Street’ en gebruiken hun jeugdige uiterlijk om undercover te gaan bij een plaatselijke middelbare school.

Cast & Recensie

Wie oud genoeg is om in de 80’s voor de tv te hebben gehangen, hoeven we niet uit te leggen wat 21 Jump Street is. Deze tienerserie, waar­mee Johnny Depp zijn grote doorbraak beleefde, ging over een groep jonge agenten die undercover gingen op een school om daar drugsdealers en ander tuig op te sporen. ’n Tamelijk belachelijk uitgangspunt, dus slim van de makers van deze nieuwe filmversie dat ze er een comedy van hebben gemaakt. Dit keer vermommen cops Jonah Hill en Channing Tatum zich als scholieren. De eerste kijkt daar bepaald niet naar uit, omdat hij als nerd een klotetijd had op school. Maar de machts­verhoudingen tussen stoere patsers en studiebollen blijken compleet te zijn omgeslagen sinds de twee hun diploma kregen. Een perfect concept voor een leuke highschoolcomedy, en daar is dankbaar gebruik van gemaakt. Wat 21 Jump Street extra grappig maakt, is het prettig gestoorde gevoel voor humor waarmee de op zich voorspelbare gebeurtenissen zijn behandeld. Dat Hill zich daarin thuis voelt, wisten we al, maar Tatum is een openbaring als nieuw komisch talent.

21 Jump Street krijgt van Veronica Magazine vier sterren.