Fotograaf
TriStar Pictures
Mara Wilson in Matilda

Je kent haar als Natalie uit Mrs. Doubtfire en uiteraard is ze Matilda uit de gelijknamige cultfilm, maar hoe is het nú eigenlijk met Mara Wilson? Nou, we geven alvast één ding weg: het grote Hollywood heeft ze (voorgoed?) achter zich gelaten!

Benieuwd naar andere sterren die uit de spotlights verdwenen? Lees hier hoe het nu gaat met Matt LeBlanc, Macaulay Culkin en Johnny Knoxville.

Article continues after the ad

De makers van Matilda hadden de ultieme kindacteur gevonden om het rebelse magische meisje te spelen in deze Roald Dahl-verfilming. Mara Wilson kwam net uit Mrs. DoubtfireMiracle on 34th Street en Melrose Place - da's geen kattenpis. Deze kleine superster verdween niet lang daarna alweer uit de spotlights.


Even een blast from the past voordat we verdergaan 


Showbiz Kids

Laatst zagen we Mara - nu 33 jaar oud - opeens voorbijkomen in de spraakmakende docu Showbiz Kids. Die liet zien dat Hollywood-kids niet altijd profijt hebben van zo'n supervroege carrière, to put it mildly. Van Mara, die hieronder meer vertelt over haar deelname aan de docu, wisten we echter al veel meer over die periode dat ze als kind de ene na de andere rol pakte. Hoezo? Nou, ze kwam in 2016 met een biografie.

 

Biografie

In haar biografie schreef Mara dat ze lange tijd met OCD en een depressie worstelde. Ook vertelt ze hoe moeilijk het soms was om altijd maar één van de enige kids te zijn op een filmset vol serieuze volwassenen. En - het is een nogal dikke biografie - op een gegeven moment belandde ze ook in een rare carrière-situatie. Ze was als tiener net niet 'schattig' genoeg, vonden de filmbonzen, waardoor rollen begonnen op te drogen en uiteindelijk zwaaide ze Hollywood uit.

Schrijfster

Maar ook weer niet helemaal (hierover later meer). Wat we in ieder geval met zekerheid kunnen zeggen: Mara heeft haar échte passie inmiddels wel gevonden. Ze is een schrijver die er regelmatig verhalen, epistels, blogs en andere schrijfsels uitpompt. Ze heeft een eigen pagina op schrijversplatform Substack en die zit echt heel erg vol met zeer persoonlijke stukken. Mara heeft dus eigenlijk al een mega-groot oeuvre op papier gezet en dat op je 33ste. 

En hoe gaat het nu?

Als we even een tikkie zure, maar kritische blik werpen op haar IMDB, zien we dat ze de laatste jaren niet echt meer een deukje in pak boter sloeg. Geen Hollywood-rollen meer, alhoewel... dat is natuurlijk ook niet (meer) haar grote ambitie. Schrijven vergt veel tijd, zeker als je zo frequent typt als Mara. Nu is het ook weer niet zo dat ze helemaal geen acteerwerk meer doet. Zo had ze drie jaar lang een voice-acting-rol in Big Hero 6: The Series. Ook sprak ze stemmen in voor BoJack Horseman. 2020 is vooralsnog leeg. 

We sluiten af met 2020-Mara! Zo ziet ze er nu uit:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Australian morning TV and Irish morning TV selfies!

Een bericht gedeeld door Mara Wilson (@marawilson) op