Fan van films als District 9, Elysium en Chappie? Goed nieuws! Regisseur Neill Blomkamp komt met een hele rits nieuwe korte films en ze zien er vet uit.

Article continues after the ad

Oats Studios

Het is alweer een kleine twee jaar geleden dat we iets hebben vernomen van de Zuid-Afrikaanse regisseur Neill Blomkamp. Nu is hij terug met een nieuw project: Oats Studios. De studio produceert allemaal korte films die binnenkort (naar verluidt) op YouTube zijn te zien. De teaser ziet er in ieder geval heel goed uit, dus wij kunnen niet wachten! Check ‘m hierboven.

Overgroeide Eiffeltoren

Er is nog niet veel bekend over de eerste serie films. In de teaser zien we een overwoekerde Eiffeltoren waar lijken aan bungelen, een soort hagedis-slash-alien en een alien-invasie tijdens de Vietnamoorlog. De regisseur kondigde ook aan dat er via gamingservice Steam misschien binnenkort allemaal extra’s te downloaden zijn zoals artwork, 3d-modellen, ruw materiaal, muziek, en ga zo maar door.

Blockbuster

Het doel is om uiteindelijke één of meerdere van de korte films uit te werken tot een volwaardige blockbuster. Deze strategie heeft Neill al eerder toegepast bij District 9. Het idee voor deze film kwam van zijn short Alive in Joburg. 

De regisseur teaset op zijn twitter al enige maanden beelden van het project. We hebben de vetste foto’s en video’s even op een rij gezet. Let vooral op de knipoog naar Trump!