Nog nooit vertoond: voor Wreck-It Ralph 2 schakelde de filmstudio álle originele stemactrices in van onder meer Belle uit Beauty and the Beast, Ariel uit De kleine zeemeermin en Rapunzel uit Tangled.

Article continues after the ad

Taraji P. Henson in Wreck-It Ralph 2

Disney heeft Taraji P. Henson gestrikt voor een stemrol in het vervolg op Wreck-It Ralph. De Empire-actrice gaat in de film het algoritme Yesss spelen. Haar rol werd bekendgemaakt op D23 Expo, de fanbeurs die Disney om het jaar houdt in het Californische Anaheim, vlakbij Disneyland. De fans, van wie sommigen de avond voor de conventie begon al in de rij stonden voor een plekje bij de animatiepresentatie, kregen daar ook de eerste beelden te zien van de vervolgfilm.

Ralph Breaks the Internet

In Wreck-it Ralph 2: Ralph Breaks The Internet, die in maart uitkomt, komen Ralph en Vanellope terecht in het wereldwijde web. Daarbij komen ze onder meer een groep Disneyprinsessen tegen, die niet zo perfect blijken als ze vaak gezien worden. Het is de eerste keer dat Disney de prinsessen uit verschillende films laat samenkomen. Voor de gelegenheid schakelde de filmstudio alle orginele stemactrices in van onder meer Belle uit Beauty and the Beast, Ariel uit De kleine zeemeermin en Rapunzel uit Tangled.

Toy Story 4

Disneys animatiebaas John Lasseter maakte ook bekend dat hij niet langer het vierde deel van Toy Story zal regisseren. Josh Cooley, die hem eigenlijk zou assisteren bij die klus, neemt zijn taken over. Lasseter neemt met pijn in het hart afstand, vertelde hij na de presentatie aan BuzzE. “Maar het is tijd om Josh de kans te geven. Daarbij overzie ik op het moment 24 films, dus qua tijd is het niet zo praktisch er dan ook een te regisseren.” Hij geniet ervan jong talent uit zijn stal die kans te geven. “Ik heb vijf zoons. Het was leuk om ze te leren fietsen, maar het mooiste moment is als je ze alleen ziet wegrijden. Met goede filmmakers als Josh voelt dat net zo.”