De plannen voor Maleficent 2 liggen er al langer, maar nu lijkt het vervolg op de duistere fantasyfilm met Angelina Jolie dan toch eindelijk van de grond te komen!

Article continues after the ad

Angelina Jolie

In de zomer van 2015 werd bekend dat Disney bezig was met een vervolg op de bioscoophit Maleficent, maar sindsdien bleef het akelig stil rondom het project. De stilte werd dit voorjaar even doorbroken toen Angelina Jolie aangaf mee te wilde spelen in het vervolg, maar dat was geen enorme verrassing. Maar er lijkt weer schot in de zaak te zitten: Disney heeft een nieuwe scenarioschrijver ingehuurd om het script te herschrijven. En dat is niet de eerste beste!

Doornroosje

Het scenario van Linda Woolverton (Beauty and the Beast, The Lion King) wordt bewerkt door Jez Butterworth. Hij schreef onder meer de spectaculaire sciencefictionfilm Edge of Tomorrow en de Bond-film Spectre. Maleficent 2 is trouwens niet de eerste Disney-film waaraan Butterworth werkt. Hij schreef ook het scenario voor Cruella, een live-actionfilm over de schurk uit 101 Dalmatians die volgend jaar moet verschijnen. Blijkbaar is dat Disney zo goed bevallen, dat hij nu ook aan de slag mag bij deze duistere hervertelling van Doornroosje. Het is nog niet bekend wanneer de opnames voor Maleficent 2 van start zullen gaan.