Taran en de Toverketel van Disney uit 1985

Van Mulan tot The Little Mermaid: Disney blaast de komende jaren de ene na de andere klassieker nieuwe leven in. Aan de alsmaar groeiende lijst van aankomende Disney-remakes kan nu ook Taran en de Toverketel worden toegevoegd. Dat beweert althans Comicbook.com, die hun bericht baseren op Daniel RPK. Volgens deze insider heeft Disney de rechten van The Chronicles of Prydain bemachtigd, de vijfdelige boekenreeks waarop de animatiefilm op is gebaseerd. En dat zal vast geen toeval zijn!


Jeugdtrauma

In Taran en de Toverketel (of The Black Cauldron, zoals de film eigenlijk heet) moet een jonge varkenshoeder het opnemen tegen een kwaadaardige koning. Deze wil de magische ketel uit de titel gebruiken om een zombieleger op de been te krijgen. De oorspronkelijke film uit 1985 was niet bepaald een kaskraker. Volgens toenmalig studiobaas Jeffrey Katzenberg was de toon van de animatiefilm te duister en grimmig voor de Disney-fans. De jonge bioscoopbezoekertjes verlieten de zaal dan ook eerder getraumatiseerd dan geamuseerd…

Het is nog niet bekend of de mogelijke live-action remake van Taran en de Toverketel zal verschijnen in de bioscoop of exclusief zal worden uitgebracht op Disney+.

Article continues after the ad