Mulan Disney

Disney heeft gisteren een ongetwijfeld moeilijke knoop doorgehakt: potentiële mega-hits als Avatar 2 en de nog onbekende nieuwe Star Wars-film zijn uitgesteld. En Mulan is voorlopig zelfs geschrapt!

Article continues after the ad

Dat heeft The House of Mouse bekendgemaakt in een pers-statement. De reden kun je uiteraard wel raden: de nieuwe pieken van het corona-virus in de VS en daarbuiten.

Mulan

We wachten nu al héél lang op de live-action Mulan-film. En dat wachten gaat mogelijk nog veel langer duren. Disney haalde de al meerdere keren uitgestelde productie uit het releaseschema. 19 augustus 2020 wordt nu... tja, dat weten we dus nog niet. Een release op Disney+ - net als Artemis Fowl een tijdje terug - klinkt steeds waarschijnlijker.

Avatar en Star Wars

Ook films die nu in de productie zitten, krijgen uitstel. Zo worden de vier aankomende Avatar-films van James Cameron allemaal met een jaar vooruitgeschoven en datzelfde geldt voor drie nieuwe Star Wars-films. Daarnaast - nee, dit was het helaas nog niet - moet ook Wes Andersons The French Dispatch eraan geloven. Die zou eigenlijk in oktober van dit jaar uitkomen, maar is net als Mulan nu uit de releaseschema's gehaald zonder nieuwe datum in het vooruitzicht. Het enige goede nieuws: Black Widow is niet opnieuw uitgesteld en staat nog steeds gepland voor 4 november 2020.