Star Wars, scene geschrapt

In de nieuwste Star Wars-film Star Wars: The Rise of Skywalker is voor het eerst een scène te zien tussen twee kussende vrouwen. Hoewel, niet voor iedereen. In Singapore blijkt deze scène eruit te zijn geknipt, zo meldt de BBC. 

Article continues after the ad

De scène uit Star Wars: The Rise of Skywalker, de film die wij onlangs al reviewden, zou in Singapore geschrapt zijn, zodat de kijkwijzer niet zou hoeven worden aangepast. Nu mogen kinderen vanaf dertien jaar de film bezoeken. Er is echter niet onthuld welke invloed de scène precies had. Maar wel is duidelijk dat in Singapore het homohuwelijk nog altijd niet is toegestaan en dat homoseksualiteit zelfs verboden is, ondanks dat er niet strikt op wordt toegezien.

Niet het enige land

Singapore is niet het enige land dat het zonder de scène moet doen. Ook in de Verenigde Arabische Emiraten is dit moment uit de film geschrapt. In China is de vertoning daarentegen wel te zien, net als in ons land natuurlijk. Heb je Star Wars: The Rise of Skywalker nog niet gezien? Lees dan snel nog even dit artikel met 7 dingen, die je echt moet weten