Altijd al willen knuffelen met Dumbo? Of duelleren met Darth Vader? Met Disney’s Force Jacket kom je dichterbij dan ooit!

Article continues after the ad

Airbags

In Ready Player One zagen we al een glimp van de toekomst van Virtual Reality. Dankzij Disney’s Force Jacket komt die wereld weer een stukje dichterbij. De Force Jacket is een pak dat gevuld is kleine airbags en bewegingssensoren. Deze zorgen voor verschillende sensaties over het bovenlichaam. Zo kan het lijken dat je wordt geknuffeld, maar ook dat je in een gevecht bent verwikkeld. Disney Research, de bedenkers van de Force Jacket, laten op YouTube hoe dat in zijn werk gaat!

Sneeuwballen

In de video is te zien dat de Force Jacket momenteel wordt getest met een virtueel sneeuwballengevecht en een slang die over je lichaam kruipt. Maar het ligt voor de hand dat Disney hun uitvinding ook zal koppelen aan hun films. De Star Wars- en Marvel-titels lenen zich natuurlijk uitstekend voor virtual reality. Maar ook de klassiekers worden met deze technologie nieuw ingeblazen. Zo kun je in de toekomst knuffelen met je favoriete Disney-personages. Wij gaan alvast voor Baymax!