In november verschijnt The Nutcracker and the Four Realms in de bios. Bekijk nu alvast de nieuwe trailer voor deze oogstrelende sprookjesfilm!

Article continues after the ad

Ballet

The Nutcracker and the Four Realms is gebaseerd op het wereldberoemde balletstuk De Notenkraker van Tchaikovsky. Maar Disney geeft een nieuwe draai aan dit klassieke kerstverhaal. Hierin belandt Clara in een mysterieuze wereld die bestaat uit vier koninkrijken. De vrede in deze sprookjeswereld is echter aan het wankelen gebracht door toedoen van de tirannieke Mother Ginger. Aan Sara de zware taak om de balans tussen de koninkrijken weer te herstellen!

Oscarwinnaar

Afgaande op de oogstrelende trailer, heeft Disney kosten noch moeite gespaard om de fantasywereld uit de klassieke verhalen tot leven te wekken. Het is niet moeilijk om als acteur te verdwijnen tussen alle pracht en praal, maar gelukkig heeft het Huis met de Muis een topcast samengebracht. De hoofdrol is voor Mackenzie Foy (The Conjuring). In de bijrollen herkennen we onder anderen Morgan Freeman (The Shawshank Redemption) en Keira Knightley (Pirates of the Carribean). Altijd een goed teken: de verplichte schurk wordt gespeeld door niemand minder dan Oscarwinnaar Helen Mirren (The Queen)!

The Nutcracker and the Four Realms draait vanaf 1 november in de bioscopen.