Er was veel te doen rondom de casting van Aladdin, maar dit weekend maakte Disney bekend dat ze hun hoofdrolspelers hebben gevonden!

Article continues after the ad

Animatiehit

Deze week klaagde Disney nog dat ze de grootste moeite hadden om geschikte acteurs te vinden voor de hoofdrollen van Aladdin, de live-action remake van de gelijknamige animatiehit uit 1992. Will Smith had in april al getekend voor de niet onbelangrijke rol  van de Genie, maar daarna bleef het lang stil. Onder meer Dev Patel (Slumdog Millionaire) en Riz Ahmed (The Night Of) werden genoemd voor de titelrol, maar uiteindelijk is gekozen voor minder bekende namen.

Nieuwkomer

Niet minder dan 2000 acteurs en actrices deden auditie voor de rollen van Aladdin en Jasmin, en Disney maakte op de fanbeurs D23 bekend dat ze een knoop hebben doorgehakt. De titelrol zal worden gespeeld door Mena Massoud. Deze nieuwkomer werkte vooral als bijrolacteur in televisieseries. Naomi Scott zal de rol van Jasmine op zich nemen. Deze actrice kun je kennen als de roze Ranger in de dit jaar verschenen actiefilm Power Rangers. Op dit moment is nog niet bekend wie Jafar zal spelen, maar naar verluidt kiest Disney hier wel voor grote naam in de schurkenrol. De opnames van Aladdin gaan volgende maand van start.