Ook kregen bezoekers de openingsscène van The Lion King voorgeschoteld

In Las Vegas is CinemaCon, dé vakbeurs voor de filmwereld, in volle gang. Op de tweede dag presenteerde Disney vandaag haar plannen voor de komende jaren, waaronder een eerste blik op en meer informatie over de live action-versies van Dumbo, Aladdin en The Lion King.

More content below the advertising

Een uniek spektakel

Er komt weinig beeld naar buiten vanaf de conventie, maar op Twitter is het één en ander van de langverwachte nieuwe projecten van Disney te bewonderen. Zo ook de veelbelovende first look van olifant Dumbo, hoofdpersonage in de live action-remake van de klassieker uit 1941 (!). De film wordt geregisseerd door animatie- en fantasiekoning Tim Burton (Edward Scissorhands) en belooft een uniek spektakel te worden. Onder anderen Eva Green, Colin Farrell, Michael Keaton en Danny Devito kruipen in de huid van de belangrijkste karakters.

Een vleugje Fresh Prince

Ook van live action-project Aladdin is nieuws naar buiten gebracht op CinemaCon. Zo werden bezoekers getrakteerd op de eerste achter-de-schermen-beelden van de film én meerdere looks van Will Smith als geest Genie, die - verrassend genoeg - níet blauw zal zijn zoals in de animatiefilm uit 1992. Een imitatie van ‘geestelijk’ vader van Genie, Robin Williams hoeven we niet te verwachten; "Wills versie van de geest heeft een vleugje Fresh Prince of Bel Air en Hitch". De film wordt geregisseerd door Guy Ritchie (Snatch, Lock, Stock and Two Smoking Barrels) en de Nederlandse Marwan Kenzari is gecast voor de rol van slechterik Jafar.

The Circle of Life

Disney eindigde de presentatie met de onthulling van de openingsscène van The Lion King, waar door de lucky ones there waanzinnig enthousiast op gereageerd is. Net als in de Disney-hit uit 1994 begint de film met een opkomende zon en hordes wilde dieren die zich haasten naar Pride Rock. Daarna was te zien hoe Rafiki Simba ontmoet, zijn gezicht kleurt met poeder en hem toont aan het koninkrijk. Jon Favreau (live action-remake van The Jungle Book) tekende voor de regie en stemacteurs zijn onder anderen Donald Glover, Seth Rogen, Chiweten Ejiofor en Beyoncé.

Nu nog even geduld hebben…

Op een tijdlijn liet Disney zien wanneer welke producties hun opwachting op het witte doek maken. Zo verschijnt Dumbo in maart 2019, Aladdin in mei 2019 en The Lion King in juli volgend jaar. Can. Not. Wait. Maar écht.

More content below the advertising

Elke week worden er nieuwe titels toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Deze titels verschenen de afgelopen week op de streamingservice. Met onder meer Woody Harrelson als LBJ, het laatste seizoen van Bates Motel en een nieuw seizoen van Rebellion

Films

LBJ
Over enkele weken is Woody Harrelson op Netflix te zien in de thriller The Highwaymen, waarin hij samen met Kevin Costner een stel Texas Rangers speelt dat jacht maakt op Bonnie en Clyde. Wellicht heeft Netflix nu LBJ aan de programmering toegevoegd om Woody alvast weer een beetje in de spotlights te zetten. In deze biopic speelt de gerenommeerde acteur de rol van president Lyndon Johnson.
 

More content below the advertising

 

Sinister II
Horrorliefhebbers kunnen voor hun wekelijkse dosis griezelwerk terecht bij Sinister II uit 2015. Dit vervolg op het doodenge Sinister uit 2012, waarin tekeningen tot leven komen, was dan misschien niet zo best ontvangen als het eerste deel, toch valt er voor horrorfans nog genoeg te genieten.

My Big Fat Greek Wedding 2
De eerste My Big Fat Greek Wedding-film was toen deze uitkwam één van de meest onverwachte successen ooit in Amerika. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven. Het succes van deze tweede film haalde het niet bij dat van de eerste, maar de feelgood-factor is absoluut weer aanwezig.

Rundskop
Dit uiterst rauwe en harde drama van de Vlaamse regisseur Michael Roskam sleepte in 2012 een Oscarnominatie voor Beste Buitenlandse film in de wacht. Ook maakte de film van hoofdrolspeler Matthias Schoenaerts een internationale ster.

De Verbouwing
Regisseuse Will Koopman is vooral bekend als de dame achter de razend succesvolle Gooische Vrouwen-films, maar tussen deze twee kassuccessen door maakte ze in 2012 ook nog deze thriller. Tjitske Reidinga speelt de succesvolle zakenvrouw Tessa van Asselt, die door een al te ingrijpende verbouwing aan huis afstevent op een huwelijkscrisis en financiële rampspoed.
 

Series

Bates Motel
Freddie Highmore is tegenwoordig vooral bekend als de autistische arts Shaun Murphy uit The Good Doctor, maar zijn eerste grote rol was natuurlijk die van Norman Bates in Bates Motel. Deze serie was natuurlijk gebaseerd op Alfred Hitchcock’s klassieker Psycho uit 1960. Het vijfde en laatste seizoen uit de serie is nu ook te zien op Netflix.

Rebellion
De Ierse serie Rebellion vertelt over de nasleep van de gewelddadige Paasopstand die in 1916 plaatsvond in Dublin. Een groep Ierse revolutionairen komt in opstand tegen de strijdkrachten van de Britse bezetters. Het eerste seizoen dateert uit 2016, en nu is daar ineens het tweede seizoen. Beide seizoenen bestaan elk uit slechts vijf afleveringen, dus goed te doen voor wie een serie zoekt om in één weekend te bingen.

 

 

Het hele overzicht van wat er deze maand allemaal uitgekomen is kun je hier terugzien.

Goed nieuws voor iedereen die na het zien van Bohemian Rhapsody trek heeft in meer rockbiopics: 2019 wordt opnieuw een topjaar voor muziekfilms. Zo krijgen we eind mei de Elton John-film Rocketman, en volgende maand al trakteert Netflix ons op The Dirt. Dit is de verfilming van de gelijknamige biografie over hardrockband Mötley Crüe.

More content below the advertising

 

Legendarische lomperiken

Ook al had deze uit L.A. afkomstige rockband een paar best wel briljante nummers (met Kickstart My Heart dat in de trailer te horen is als absolute topper), toch had de hele band bij elkaar eigenlijk net zoveel talent als Freddie Mercury in z'n kleine teen. Dat gemis maakten deze legendarische lomperiken echter meer dan goed met een extravagante levensstijl; geen enkele band waarvan alle leden nog in leven zijn heeft het ooit zo bont gemaakt als Mötley Crüe.

Drama

Het verhaal van de groep biedt daarnaast zoveel drama dat het een klein wonder is dat The Dirt nog niet eerder is verfilmd. Zo veroorzaakte zanger Vince Neill een dodelijk ongeluk, terwijl bassist Nikki Sixx een drugs-overdosis overleefde waarbij hij een paar minuten klinisch dood is geweest (waarover hij later dat prijsnummer Kickstart My Heart schreef). Drummer Tommy Lee was de grote dekhengst van de band, en hij was door de jaren heen zowel getrouwd met Heather Locklear als met Pamela Anderson. Gitarist Mick Mars was de enige van de vier die het tegen wil en dank kalm aan deed, omdat hij aan een zeldzame botziekte bleek te lijden. Mars wordt trouwens gespeeld door Iwan Rheon, beter bekend als die engerd van een Ramsey uit Game of Thrones.

The Dirt kan vanaf vrijdag 22 maart ook jouw hart kickstarten, want vanaf die dag is deze nu al beruchte hardrockbiopic te zien bij Netflix.