In Las Vegas is CinemaCon, dé vakbeurs voor de filmwereld, in volle gang. Op de tweede dag presenteerde Disney vandaag haar plannen voor de komende jaren, waaronder een eerste blik op en meer informatie over de live action-versies van Dumbo, Aladdin en The Lion King.

Article continues after the ad

Een uniek spektakel

Er komt weinig beeld naar buiten vanaf de conventie, maar op Twitter is het één en ander van de langverwachte nieuwe projecten van Disney te bewonderen. Zo ook de veelbelovende first look van olifant Dumbo, hoofdpersonage in de live action-remake van de klassieker uit 1941 (!). De film wordt geregisseerd door animatie- en fantasiekoning Tim Burton (Edward Scissorhands) en belooft een uniek spektakel te worden. Onder anderen Eva Green, Colin Farrell, Michael Keaton en Danny Devito kruipen in de huid van de belangrijkste karakters.

Een vleugje Fresh Prince

Ook van live action-project Aladdin is nieuws naar buiten gebracht op CinemaCon. Zo werden bezoekers getrakteerd op de eerste achter-de-schermen-beelden van de film én meerdere looks van Will Smith als geest Genie, die - verrassend genoeg - níet blauw zal zijn zoals in de animatiefilm uit 1992. Een imitatie van ‘geestelijk’ vader van Genie, Robin Williams hoeven we niet te verwachten; "Wills versie van de geest heeft een vleugje Fresh Prince of Bel Air en Hitch". De film wordt geregisseerd door Guy Ritchie (Snatch, Lock, Stock and Two Smoking Barrels) en de Nederlandse Marwan Kenzari is gecast voor de rol van slechterik Jafar.

The Circle of Life

Disney eindigde de presentatie met de onthulling van de openingsscène van The Lion King, waar door de lucky ones there waanzinnig enthousiast op gereageerd is. Net als in de Disney-hit uit 1994 begint de film met een opkomende zon en hordes wilde dieren die zich haasten naar Pride Rock. Daarna was te zien hoe Rafiki Simba ontmoet, zijn gezicht kleurt met poeder en hem toont aan het koninkrijk. Jon Favreau (live action-remake van The Jungle Book) tekende voor de regie en stemacteurs zijn onder anderen Donald Glover, Seth Rogen, Chiweten Ejiofor en Beyoncé.

Nu nog even geduld hebben…

Op een tijdlijn liet Disney zien wanneer welke producties hun opwachting op het witte doek maken. Zo verschijnt Dumbo in maart 2019, Aladdin in mei 2019 en The Lion King in juli volgend jaar. Can. Not. Wait. Maar écht.