Na het succes van The Jungle Book gaat Disney nu ook The Lion King produceren als live-actionfilm.

Article continues after the ad

Circle of live

Live-action betekent niets meer dan dat er gebruik wordt gemaakt van menselijke acteurs, maar dat klinkt in het geval van The Lion King natuurlijk een beetje vreemd. Denk dus meer aan de recente remake van The Jungle Book, met een beetje menselijke ondersteuning van toch vooral digitaal geproduceerde beelden. De technieken daarvoor zijn sinds The Lion King in 1994 natuurlijk wel enórm verbeterd, dus de verwachtingen zijn bij dezen hooggespannen. De regie is net als bij The Jungle Book in handen van Jon Favreau.

De Walt Disney studio's zijn in rap tempo bezig nieuwe versies van hun klassiekers te maken. Volgend jaar komt bijvoorbeeld de live-actionversie van Beauty and the Beast uit, met Emma Watson als Belle. Veel andere karakters worden ook in die film gecreëerd door middel van computeranimatie. Dat Disney-fans de aankondiging van een live-actionversie van The Lion King zagen aankomen, blijkt wel uit de parodietrailer hieronder.

Jon Favreau

De regisseur van de film werd bekend als acteur, maar bewijst zich de laatste jaren keer op keer als begenadigd regisseur, van films als Iron Man (1 & 2), Chef en dus The Jungle Book. Van deze laatste kaskraker is zelfs alweer een vervolg in de maak. Wanneer The Jungle Book 2 en The Lion King in de bioscopen gaan draaien, is nog niet bekend.