Hercules

Disney is de laatste hard bezig om zijn geliefde tekenfilms opnieuw te maken. Recent werd bekend dat er gewerkt wordt aan een nieuwe Robin Hood, en binnenkort volgt nóg een held uit het Disney-pantheon: Hercules!

Hercules verscheen in 1997 en wordt gezien als één van de beste Disney-animatiefilms ooit, mede door de spitse humor én een geweldige stemmencast. Voor Disney-begrippen was de tekenfilm helaas niet erg succesvol: Hercules wordt gezien als één van de meest underrated tekenfilms ooit!

Het bekende verhaal gaat over de halfgod Hercules, die wordt verstoten uit de kring van goden op Olympus. De boze god van de onderwereld Hades probeert oppergod Zeus (Hercs vader) omver te werpen en kan geen loeisterke tegenstander gebruiken. Hercules probeert terug te keren naar het godenrijk, met zijn vliegende paard Pegasus én de heldentrainer Philoctetes (Danny DeVito).

Article continues after the ad

Hercules

Volgens geruchten wordt de nieuwe Hercules een live-action-film, zoals Jungle Book en Aladdin én is de film bedoeld voor de bioscoop. Als regisseurs worden Gore Verbinski (Pirates Of The Caribbean), de gebroeders Russo (Avengers) en Jon Favreau (The Lion King) genoemd.

Toevallig hadden we een Hercules-remake al op ons verlanglijstje staan, met één van de Hemsworths als titelheld. Wanneer de Hercules-remake verschijnt is nog niet bekend. Danny DeVito kan hopelijk gewoon weer meedoen: die hoeft niet eens geschminkt te worden!