Disney

Disney+ heeft nu meer dan 60 miljoen abonnees. Tijd voor nog een streamingdienst, dacht Disney waarschijnlijk! De dienst gaat Star heten. Waar Disney+ zowat alle Disney, Pixar, Star Wars en Marvel-films en series aanbiedt, moet Star de rest van het bedrijf z'n portfolio beschikbaar stellen. Volgend jaar gaat het platform internationaal van start. 

Meer dan alleen Mickey Mouse

Disney-CEO Bob Chapek maakte het nieuws bekend. De content die op Star wordt aangeboden komt dan voornamelijk van ABC Studios, Fox Television, FX, Freeform, 20th Century Studios en Searchlight, die ook allemaal eigendom van Disney zijn. Of de dienst dan in plaats van Hulu verschijnt is niet duidelijk. Hulu is namelijk sinds kort óók eigendom van Disney en heeft daarom veel overlappende content. Wat heeft Mickey Mouse eigenlijk niet gekocht de laatste tijd?!

Article continues after the ad

 

Grootste mediaconglomeraat van India

Wanneer Star precies beschikbaar komt en voor welke landen is nog niet bekend. Star is al een beroemde naam in India, waar het één van de grootste mediabedrijven is. Met 60 kanalen in 8 verschillende talen maakt ongeveer 90% van de huishoudens daar gebruik van Star. Het merk was al in het bezit van Disney, die hem nu online wil uitbreiden naar de rest van de wereld. Het is de vraag of het platform het internationaal net zo goed gaat doen als in India, maar Disney watertandt ongetwijfeld bij het idee om 90% van de streamingmarkt te bezitten!

Disney is van de remakes

Op dit moment probeert Disney+ Netflix en Prime Video vooral te verslaan met remakes. Mulan en Black Beauty zijn een paar die worden verwacht, maar er staan ook al een hoop op het platform zelf en we kunnen er nog veel meer verwachten. Komen ze ook nog met nieuwe ideeën?