Een paar maanden terug kondigde Disney aan in 2019 met hun eigen streamingservice te beginnen. Nu heeft de mediagigant de eerste originals al aangekondigd. 

Article continues after the ad

Series... series everywhere

Het bedrijf gaat naar verluidt een live-action serie produceren van hun paradepaardje Star Wars. Ook krijgen tienerhit High School Musical en animatieklassieker Monsters Inc. een show en zal de mediagigant een nader te benoemen Marvel-serie gaan produceren. 

But why?

Wat betreft de wie, wat, waar, hoe en waarom van dit verhaal, kunnen we alleen de laatstgenoemde met zekerheid beantwoorden. Bij een On Demand-platform hoort natuurlijk original-content en Disney zal waarschijnlijk al het een en ander klaar willen hebben wanneer de service wordt gelanceerd.

Disney overdose

Daar blijft het overigens niet bij. Om zoveel mogelijk gebruikers aan te trekken, gaat Disney het aanbod spekken met een grote hoeveelheid andere producties. Het totaalplaatje komt neer op zo’n 500 door Disney geproduceerde films en 7000 afleveringen aan Disney-televisie. 

Voor de Disney-fans die inmiddels een spreekwoordelijk sprongetje in de lucht doen: houd een slag om de arm. Vooralsnog lanceert Disney de streamingservice alleen in Amerika. Wij Nederlanders zullen dus extra geduld moeten hebben!