The Walt Disney Company heeft volgens Deadline 5 miljoen dollar toegezegd voor restauratie van de maandag grotendeels afgebrande Notre-Dame in Parijs.

Article continues after the ad

Een onvervangbaar meesterwerk

De CEO van Disney laat weten “dat de Notre-Dame een baken van hoop en schoonheid is, die al eeuwenlang het hart van Parijs en de ziel van Frankrijk heeft bepaald en met zijn architectuur een blijvende plaats in de geschiedenis heeft”. Disney heeft zodoende besloten een donatie te doen "voor de restauratie van dit onvervangbare meesterwerk".

Goed gezelschap

Disney bevindt zich in goed gezelschap. Eerder zegde bijvoorbeeld de echtgenoot van actrice Salma Hayek al toe 100 miljoen euro vrij te maken voor de wederopbouw van de Notre-Dame. Ook beloofde de stad Cannes zo’n €10.000 bij te dragen en liet de burgemeester weten dat hij heel Hollywood wil betrekken bij het inzamelen van nog meer geld.De teller staat zodoende inmiddels bijna op 900 miljoen euro.

De Klokkenluider

Disney heeft natuurlijk ook wel een band met de kerk, zo vormde de kathedraal het decor voor de animatiefilm De Klokkenluider van de Notre-Dame. Eerder dit jaar lieten we je al weten dat ook deze film op de lijst staat voor een live action-behandeling. Maar eerst krijgen we echter natuurlijk nog Lady and the Tramp!