Tom Hanks en Daryl Hannah in Splash uit 1984 op Disney+

In 1984 was je volgens de leeftijdskeuring op je zesde al oud genoeg om Daryl Hannah in haar adamskostuum te zien in Splash. In deze familiefilm van Ron Howard (Apollo 13) speelt zij een zeemeermin die verliefd wordt op Tom Hanks. En die mythologische creaturen staan nu eenmaal niet bekend om hun jeans-collectie. Maar de bazen van Disney+ schrokken zich een ongeluk toen ze hoorden dat er naakt op hun streamingdienst te zien was. En dus werd de blote kont halsoverkop voorzien van een digitaal eh… nou ja, kijk zelf maar!


Ter vergelijking: op YouTube (toch ook niet de grootste naaktliefhebbers) staat de scène zoals die in 1984 in de bioscoop was te zien:
 


Knippen en plakken

Een al even onschuldige scène waarin Hannah naakt arriveert in New York is zelfs helemaal geschrapt door de censors van Disney+! Eerlijk is eerlijk,de streamingdienst geeft vooraf wel een heads-up dat de film is bewerkt. Opvallend genoeg is het niet de eerste keer dat Disney+ onder vuur ligt vanwege wat al te vlijtig knip- en plakwerk: fans van The Simpsons stoorden zich eerder aan de verknalde beeldverhouding van de geliefde animatieserie!

Article continues after the ad