Bij het horen van de woordcombinatie Disney en live-action gaat ons filmhart sneller kloppen. Er is weer een nieuwe animatiefilm die tot leven wordt gebracht: Sneeuwwitje.

Article continues after the ad

Nieuwe uitvoering

Dat de filmstudio plannen had met het sprookje van de Gebroeders Grimm, wisten we al. Nu is er echter iets meer bekend over de uitvoering. Erin Cressida Wilson, die het scenario schreef voor The Girl On The Train, wordt gelinkt aan Disney's Sneeuwwitje. Ook leuk: Benj Pasek en Justin Paul gaan zorgen voor nieuwe liedjes. Dit deden ze ook al voor de film La La Land, die binnenkort in Nederland te zien is.

Mirror Mirror

Disney is overigens rijkelijk laat met het maken van een live-action film over Sneeuwwitje. Mirror Mirror (met Lily Collins als Sneeuwwitje en Julia Roberts als haar boze stiefmoeder) werd in 2012 uitgebracht door Relativity Media. In datzelfde jaar verscheen Universal Pictures' Snow White and the Huntsman met Kristen Stewart en Charlize Theron.

Sneeuwwitje

Het originele verhaal van Sneeuwwitje gaat over een meisje dat door haar boze stiefmoeder het bos in wordt gestuurd. Een jager moet haar vermoorden, maar vindt haar zo wonderschoon dat hij het niet over zijn hart kan verkrijgen. In het bos wordt Sneeuwwitje opgevangen door de Zeven Dwergen. Wanneer de stiefmoeder van Sneeuwwitje erachter komt dat ze nog niet dood is, gaat ze zelf op pad met een vergiftigde appel om de taak te volbrengen.  

Rose Red

Naast het verhaal van Sneeuwwitje is Disney ook van plan om Rose Red in een live-action jasje te steken. Dit wordt een spin-off van de live-action film Sneeuwwitje en implementeert Rozenrood in het verhaal. Nadat Sneeuwwitje vergiftigd wordt en in coma raakt, gaat Rozenrood samen met de Zeven Dwergen op zoek naar een medicijn dat er voor moet zorgen dat Sneeuwwitje uit haar lange slaap ontwaakt.