Doctor Strange doet goede zaken voor Disney. Met de inkomsten van afgelopen weekend erbij opgeteld, heeft de filmstudio een nieuw record gebroken.

Article continues after the ad

Winst

Was het afgelopen jaar Universal die met onder meer Jurassic World, Minions en Furious 7 heel wat geld binnenharkte, 2016 lijkt het jaar van Disney te zijn. Doctor Strange is zo populair onder bioscoopgangers dat het er na dit weekend toe leidt dat de winst voor Disney boven de 6 miljard dollar uit komt.

Meer dan 7 miljard

Disney is daarmee de tweede filmstudio die het bedrag van 6 miljard dollar passeert, na Universal dat vorig jaar dus deed. Het record op van 6,9 miljard dollar staat op naam van Universal en verwacht wordt dat dit gebroken gaat worden door Disney. De filmstudio zou het jaar kunnen afsluiten met een winst van boven de 7 miljard dollar.

Doctor Strange

Doctor Strange draait sinds eind oktober in de Nederlandse bioscopen. De film gaat over neurochirurg Doctor Strange, een rol van Benedict Cumberbatch, wiens lichaam na een ongeluk een drastische verandering doormaakt. Hij zal zijn handen nooit meer kunnen gebruiken. Of toch wel? Strange gaat naar een mysterieuze plek waar zijn handen genezen kunnen worden, maar leert daar tevens eigenaardige krachten die hem de machtigste magiër op aarde kunnen maken.