We hebben alweer een tijdje niks gehoord van de Muppets, maar Kermit en zijn vrienden werken samen met Disney aan een comeback!

Article continues after the ad

Jim Henson

De films, reboots, series en tekenfilms rondom de Muppets zijn niet meer op twee handen te tellen. Na de matige ontvangst van de film Muppets Most Wanted (2014) en de tv-serie The Muppets (2015) bleef het echter akelig stil rondom het bonte showbizgezelschap. Maar het lijkt erop dat Kermit, Miss Piggy en Gonzo een nieuwe kans krijgen bij Disney. Het Huis met de Muis heeft namelijk grote plannen voor de geliefde creaties van Jim Henson!

Slapeloze nachten

Volgens The Hollywood Reporter werkt Disney aan nieuwe televisieserie rondom de Muppets voor hun nieuwe streamingdienst. Momenteel wordt er druk gezocht naar een geschikte schrijver voor de reeks. Als de serie van de grond komt, mogen de Muppets zich in het rijtje voegen van High School Musical, Monsters, Inc. en zelfs Star Wars. Deze grote namen zullen ook allemaal hun eigen series krijgen bij de toekomstige streamingservice. Eén ding is duidelijk: Disney laat niets aan het toeval over om zijn grote concurrent Netflix slapeloze nachten te bezorgen!

De streamingdienst van Disney zal in het najaar van 2019 van start gaan.