Disney heeft gesproken met 21st Century Fox over een overname van grote delen van het mediabedrijf, meldt de Amerikaanse zender CNBC op basis van ingewijden.

Article continues after the ad

21st Century Fox, dat eigenaar is van onder meer nieuwszender Fox News, zou zich willen toeleggen op nieuws en sport en zijn entertainmentactiviteiten willen afstoten. De top van het bedrijf ziet geen brood in de entertainmenttak door gebrek aan schaal in die branche.

Concurrentie

Disney is wél groot genoeg om te concurreren met bedrijven als Netflix die de mediasector op zijn kop hebben gezet. De film- en televisieproductietak van 21st Century Fox kan een belangrijke rol spelen in de plannen van Disney om zelf een streamingkanaal op te zetten om direct te concurreren met Netflix.

Marvel

Voor Marvel-fans zou de move het beste nieuws ooit zijn. Marvel verkocht ooit een aantal rechten op hun superhelden aan FOX, waardoor bijvoorbeeld X-Men en The Fantastic Four niet bij de andere in het universum te zien zijn. Als Disney straks de eigenaar is van alle bedrijven, kan bijvoorbeeld Wolverine zijn opwachting maken bij The Avengers. Zo ver is het helaas nog niet, een officieel akkoord is er nog niet gesloten.