Heb je gesmuld (en gegriezeld) van het intense You? Maak dan je borst maar nat voor Dirty John! Deze ‘true crime’-serie is binnenkort te zien op Netflix.

Dirty John is gebaseerd op de gelijknamige podcast, van de Amerikaanse misdaadjournalist Christopher Goffard. De podcast draait om het waargebeurde verhaal van John Meehan; een serie-oplichter en sociopaat.

Waar You zich meer richtte op jongeren, en hun internetgedrag, mikt Dirty John op een wat… volwassener publiek. Mensen van middelbare leeftijd die de liefde een tweede kans willen geven. Ook op de seniorenmarkt is niemand helemaal veilig!

Article continues after the ad

 

Dirty John

Het verhaal richt zich op Debra Newell (Connie Britton), die via een datingsite in contact komt met de knappe anesthesist John Meehan (Eric Bana). Haar dochters vertrouwen de charmante praatjesmaker niet, en gaan op onderzoek uit. Al snel ontdekken ze dat de luchtkastelen van Meehan aan alle kanten rammelen. Meehan is echter niet van plan om zijn nieuwe positie op te geven.
 

 

De serie is geschreven door Alexandra Cunningham, die eerder meewerkte aan Desperate Housewives en Rome. De serie is al verlengd met een tweede seizoen; wanneer dat precies verschijnt is nog niet bekendgemaakt.

Dirty John is vanaf 14 februari te zien op Netflix.