Fotograaf
Lionsgate Entertainment
Dirty Dancing

Toen Dirty Dancing 2 werd aangekondigd, werd er een beetje wantrouwig op het nieuws gereageerd. Een vervolg op Dirty Dancing zónder Patrick Swayze (die in 2009 overleed)? Hoofdrolspeelster Jennifer Grey probeert fans van het origineel gerust te stellen.

In een interview met People meldt Grey, die ‘Baby’ Houseman speelde in Dirty Dancing én over een tijdje in de sequel, dat Swayze niet wordt vervangen in de film. “Je kunt iemand die is overleden niet vervangen. Je moet zoiets magisch niet proberen te vervangen; je moet het op een andere manier aanpakken.”

Article continues after the ad

Is Dirty Dancing 2 een goed idee?

Volgens Grey hoeven we dus niet te verwachten dat een andere acteur de rol van Johnny Castle overneemt. Tegelijkertijd is er nog weinig bekend over Dirty Dancing 2, behalve dat Jennifer Grey wederom een hoofdrol speelt.

 

Het zijn lieve woorden van Grey, maar eigenlijk konden Swayze en zij het eigenlijk niet zo goed met elkaar vinden. Swayze vond Grey niet professioneel tijdens de opnames, en Grey vond de danser kil en brutaal. Ondanks de onenigheid, of misschien juist wel dóór de ruzies, werd Dirty Dancing de beste dansfilm aller tijden!