Dinogekkies opgelet: jullie hebben er een zielsverwant bij! En dat is niet bepaald een understatement. Op de set van Jurassic World: Fallen Kingdom voelde Chris Pratt zich als een vis in het water. Eentje die zijn klauwen (ha, pun intended!) niet thuis kan houden. 

Article continues after the ad

‘Ik heb al heel wat props gestolen’, bekent hij grinnikend. Mocht je ooit met je lange vingers op de set van een Jurassic Park-film belanden, dan heeft hij een tip voor je. ‘Je moet het absoluut niet in de laatste week doen, want dan verwachten ze het.’ Zijn ultieme goal is om een van de dinopoppen mee naar huis te nemen, maar de hebbedingetjes uit de Jurassic World-giftshop moet en zal hij ook in z’n dinotengels krijgen. ‘Ik heb al geweldige stuff in huis!’

In de nieuwe film Jurassic World: Fallen Kingdom mag hij zich weer even flink uitleven tussen de prehistorische kolossen. Lucky him! ‘Ze hebben de intensiteit van de stunts flink opgeschroefd’, zei de zelfbenoemde dino-nerd tegen Entertainment Weekly.

Voor een gruwelijke scène waarin Chris Pratt en Bryce Dallas Howard op de vlucht slaan voor alles verschroeiende lava belanden ze in de oceaan. ‘We hebben een week lang in een watertank gelegen voor die opnames. Mijn ogen waren bloeddoorlopen. Het viel me trouwens op dat de vijfenveertigkoppige crew in het water niet één keer een plaspauze nam. Mijn ogen zagen dus rood van de urine.’ Yikes!

Jurrassic World: Fallen Kingdom is vanaf morgen te zien in de bioscoop. Let op die oogjes..