Britt Dekker

De afgelopen dagen leeft heel Nederland (behalve Johan Derksen) mee met Limburg. De provincie is getroffen door overstromende rivieren. Hele dorpen worden geëvacueerd en zelfs het leger is ingezet om mensen te redden. Britt Dekker hielp mensen om de andere slachtoffers te redden: de dieren!

Als bekende dierenvriend gaat de situatie Dekker enorm aan het hart: op boerderijen en in weilanden staan veel dieren die zijn ingesloten door het water. Dat de nood hoog is bewees een Limburgse koe die 100 kilometer verderop uit de Maas werd gevist!

Britt kon zoveel dierenleed niet aanzien en stelde haar Instagram ter beschikking van (boerderij)dieren. De eigenaars werden uitgenodigd om onder deze post met elkaar in contact te komen en elkaar te helpen. “Wie heeft er een stal nodig? En wie heeft er een stal ter beschikking? Misschien kan ik jullie koppelen, of helpen met hooi of vervoer kopen."

Article continues after the ad

Dekker was er de afgelopen dagen maar druk mee! De presentatrice (en amazone) was blij dat ze social media “nu eens een keertje nuttig gebruikt”, zo meldde ze in RTL Boulevard. Inmiddels hebben zich zó veel helpers gemeld dat Britt het zelf ook weer even wat rustiger heeft.

Britt Dekker - Dierenvriendin

Dekker staat bekend als groot dierenvriend en heeft tegenwoordig ook grote sportieve successen met haar dressuurpaard George. Met het dier, dat ze van John de Mol kreeg als salaris voor een paar presentatieklussen, werd ze dressuurkampioen van Noord-Holland!

Als het goed is zien we de presentatrice binnenkort terug op het Nederlands Kampioenschap dressuur.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Recent presenteerde ze samen met Martien Meiland de quiz First & Last. Het leverde hilarische fragmenten op maar de quiz was niet zo succesvol als gehoopt.