Carole Baskin in Tiger King

Heb je de gestoorde documentaireserie Tiger King op Netflix gezien? Doe het, want het verhaal over de excentrieke Joe Exotic en zijn privédierentuin met gevaarlijke roofdieren is te bizar voor woorden. Carole Baskin, dierenvriend en aartsvijand van Joe Exotic is niet blij met de docu!

Baskin voerde een jarenlange strijd met Exotic (die eigenlijk Joseph Maldonado-Passage heet) omdat hij zijn dieren zou mishandelen. De strijd tussen deze twee liep zó uit de klauwen dat Joe Exotic geprobeerd heeft om Baskin te laten vermoorden. We hadden hier een spoiler alert bij kunnen plaatsen, maar in Tiger King is dit nog één van de minst verrassende wendingen.

In Tiger King zetten de documentairemakers ook hun vraagtekens bij de verdwijning van Baskins echtgenoot, die een paar maanden daarvoor een straatverbod voor zijn vrouw had aangevraagd. Daar is Baskin niet bepaald van gediend! Op haar eigen website reageerde ze op de documentaire, en haar kritiek was niet mals.

Article continues after the ad

 

“Toen de makers van Tiger King vijf jaar geleden contact zochten, zeiden ze dat ze een soort Blackfish-achtige documentaire wilden maken. Ze wilden zich richten op het leed dat wilde dieren ondergaan in privédierentuinen. In plaats daarvan claimen ze dat ik iets met het overlijden van mijn man te maken heb; zonder dat ik de kans heb gekregen om me te verweren.”

Tiger King

De producers van Tiger King hebben inmiddels ook gereageerd op Carole Baskin. “Toen we met haar spraken vertelde ze haar hele levensgeschiedenis; het was duidelijk dat dit geen Blackfish-achtige docu zou worden. We hebben haar totaal niet onder druk gezet. Wat ons wel opviel aan iedereen die we interviewden, was dat ze eigenlijk niet zo geïnteresseerd waren in de dieren zelf: alleen in de pretparken die ze hadden opgebouwd.”

Tiger King is momenteel enorm populair: een stelletje vreemde snoeshanen die ruziën over wilde dieren; een sekssekte die zich ermee bemoeit; de verdwijning van een steenrijke seksmaniak… ga Tiger King kijken! Naar verluidt wil Netflix het van de pot gerukte verhaal binnenkort veranderen in een dramaserie! Of kijk één van deze films met pratende dieren; dat is een stuk minder heftig!