Diederik Jekel, RTL Boulevard

Diederik Jekel was tijdens de coronacrisis wel erg vaak op televisie, maar dat wordt binnenkort wat minder (als hij niet stiekem meedoet aan de jubileumeditie van WIDM). De wetenschapsjournalist stopt namelijk als invaller van Luuk Ikink bij RTL Boulevard.

Article continues after the ad

Dit laat Diederik weten met een selfie op zijn Instagram.

Invaller van Luuk

De hele week staat Luuk Ikink als vaste presentator achter de desk bij RTL Boulevard met een wisselende presentator naast zich, maar in het weekend wordt ook hij weleens ingewisseld. Dit zal echter niet lang meer zijn door Diederik Jekel. "Groetjes vanaf het Leidseplein! Nog een paar keer op de plek van Luuk en daarna kom ik alleen nog terug als expert", onthult hij op zijn Instagram.

Keuzes maken

De wetenschapsjournalist, die gisteren onthulde 16 kilo te zijn afgevallen, laat weten dat hij de werkzaamheden als presentator niet langer meer kan én wil combineren met zijn andere opdrachten. "Doe het met veel plezier, maar we moeten wel een keuze maken." Tja, daar zullen niet heel veel mensen rouwig om zijn als we eerlijk zijn (en Peter R. de Vries vast ook niet). De invaller krijgt namelijk slechts wisselende reacties op zijn presentatiekunsten. 

Wanneer hij voor het laatst te zien is en wie zijn plek overneemt, is nog niet bekend.