Diederik Jekel, coronavirus

Diederik Jekel heeft in het Parool uitgehaald naar Marianne Zwagerman en Jort Kelder. Volgens de corona-expert van RTL Boulevard praten ze neerbuigend over de ouderen en de zwakken in de samenleving. "Schofferend!'', aldus Diederik.

Article continues after the ad

"Dat iemand als Jort Kelder zegt dat we met deze lockdown te dikke 80-plussers aan het redden zijn, is schofferend. Nog los van het feit dat het niet waar is. Als je de maatregelen loslaat, weet je niet wat er gaat gebeuren", zegt Diederik Jekel in het Parool. "Mensen die wat ouder zijn of een onderliggende kwaal hebben, zijn geen dor hout (zoals Marianne Zwagerman de oudere doelgroep noemde, red). Gezonde columnisten die met zulke dedain over de levens van anderen gaan praten, daar word ik heel boos van."

Respect

Volgens Diederik zouden zij het beste pas op de plaats maken in deze heftige tijd. "Zij worden opeens geconfronteerd met hun sterfelijkheid, met het feit dat de maatschappij even niet meewerkt met het vervullen van hun dromen." En dat is iets waar chronisch zieken en mensen met een onderliggende lijden al tijden mee te maken hebben. "Natuurlijk is dit een vrij land, maar verkondig je mening in godsnaam met wat meer respect." 

Geen spijt

Jort Kelder en Marianne Zwagerman lagen onlangs allebei onder vuur vanwege hun uitspraken over dit onderwerp. Zo noemde Marianne de oudere doelgroep 'dor hout' en beweerde Jort dat we met deze coronamaatregelen voornamelijk “80-plussers aan het redden zijn die te dik zijn en gerookt hebben”. Jort nam kort daarna zijn uitspraken niet terug en was zelfs blij dat hij de discussie op gang wist te brengen, maar gaf wel toe dat hij het iets anders had moeten verpakken. "Het had empathischer gekund."  Daar is Diederik het vast en zeker mee eens.