Diederik Jekel van RTL boulevard

RTL Boulevard zal voorlopig niet terugkeren op het Leidseplein. Dat bevestigde Diederik Jekel gisteravond op Twitter.

Afgelopen zaterdag werd RTL Boulevard enkele uren voor de uitzending afgelast. De Amsterdamse opsporingsdiensten hadden sterke aanwijzingen dat er serieus gevaar dreigde voor de makers van de dagelijkse RTL-rubriek. Ook de uitzending van gisteravond kwam te vervallen. Op basis van politiebronnen schreef het NRC dat criminelen een aanslag met raketwerpers wilden plegen op de studio. Er is daarom besloten om RTL Boulevard voor onbepaalde tijd op te nemen op een andere locatie.
 


‘Niet gezwicht’

Diederik Jekel maakte het nieuws gisteravond openbaar op Twitter. “Weldra zenden we weer uit vanaf een andere locatie”, schreef de RTL Boulevard-presentator. Hij reageerde daarmee op reacties dat het programma ‘gezwicht’ zou zijn voor de bedreigingen. “Ik zie het als hergroeperen en daar is niets mis mee”, stelde Jekel. "Zwichten is onzin." Het nieuws van de verhuizing werd vandaag bevestigd door RTL Nieuws: de uitzending van vanavond wordt volgens RTL Boulevard opgenomen op een niet nader genoemde locatie op het Mediapark in Hilversum.

Article continues after the ad

Aanslag

De dreiging aan het adres van RTL Boulevard kwam kort na de schokkende aanslag op Peter R. de Vries. Hij werd afgelopen dinsdagavond in het centrum van Amsterdam neergeschoten nadat hij te gast was in het dagelijkse RTL-programma. De misdaadjournalist ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis.