Diederik Gommers in Jinek

Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, krijgt weken na zijn veelbesproken Jinek-optreden nog maar weinig contact met Famke Louise, de influencer met wie hij eigenlijk corona-voorlichting onder jongeren wilde verbeteren.

Article continues after the ad

We kunnen het ons allemaal nog wel herinneren. Famke Louise die een tijdje terug maar moeilijk uit haar woorden kwam toen ze haar #Ikdoenietmeermee-verhaal wilde verdedigen in Jinek. In diezelfde uitzending zat gelukkig ook Diederik Gommers, die haar vervolgens uitnodigde in zijn ziekenhuis. Uiteindelijk maakte Famke na Diederiks uitleg over COVID-19 een draai van 180 graden en deed ze weer mee. Of... toch niet?

Weinig contact

Diederik en Famke hadden na de eerste Jinek-uitzending dagelijks contact en hij had haar er echt bovenop geholpen, gaf Famke later toe. Ze kreeg enorm veel haat op haar bordje na de show en hij was er voor haar. Een Insta-account voor Diederik en een gezamenlijk optreden in Jinek later en... de relatie is weer een beetje bekoeld, zo lijkt het. De twee hadden grootse plannen om samen een soort campagne op te zetten waardoor jongeren de corona-maatregelen wél massaal serieus zouden nemen. Of, in ieder geval: zorgen voor betere voorlichting. Helaas is er nog maar "weinig contact", gaf Diederik gisteren aan in de Coen & Sander Show op Radio 538.

'Ze vindt het lastig'

FamLou lijkt niet zo'n zin te hebben in een follow-up. "We hebben nog maar weinig contact", aldus het IC-hoofd. "We hebben al gevraagd of Famke een paar vragen wil voorlezen. Maar ze vindt het toch lastig om met corona bezig te zijn." Een probleem is ook dat er "allerlei mensen tussen ons in zitten. En ik heb het ook druk gehad." Toch gooit Diederik niet zomaar de handdoek in de ring. "Maar ik ga nog een poging wagen."