Dick Van Dyke
Dick Van Dyke

In deze tijden van dikbetaalde filmsterren is het niet meer voor te stellen dat een acteur betaalt om in een film mee te mogen spelen, maar toch kwam dit blijkbaar vroeger voor. Dick Van Dyke (92) heeft namelijk onthuld dat hij 4000 dollar aan Walt Disney zou hebben betaald om in 1964 een dubbelrol te mogen spelen in Mary Poppins.

Article continues after the ad

 

Dubbelrol als schoorsteenveger en bankier

Van Dyke was al gecast voor de mannelijke hoofdrol als Bert de schoorsteenveger, maar toen hij het script las bedacht de multi-getalenteerde acteur en danser dat hij ook graag de rol van bankier Mr. Dawes Senior wilde spelen. Dat zag Walt Disney in eerste instantie echter niet zitten. In het Amerikaanse TV-programma 20/20 van de ABC onthulde Van Dyke gisteren wat er toen gebeurde.

 

“Ik ben naar Walt toegegaan om te vragen of ik die rol mocht doen. Hij wilde de rol niet aan me geven. Ik heb hem gezegd dat ik het gratis wilde doen. Maar uiteindelijk heb ik hem 4000 dollar gegeven. Ik heb hém betaald om de rol te kunnen spelen”, zo verklaarde de stokoude maar nog steeds supervitale acteur.

In het verleden had Van Dyke al verklaard dat hij tegen Disney had gezegd dat hij de rol van Mr. Dawes Senior zo graag wilde spelen dat hij die voor niks erbij zou doen. Dat hij er echter geld op toe zou hebben gelegd is nieuws.

 

Van Dyke is volgende maand ook te zien in Mary Poppins Returns, het langverwachte vervolg dat volgens de eerste geluiden net zo goed is als de tijdloze klassieker uit 1954. Hierin speelt hij Mr. Dawes Junior, en dat is inderdaad de zoon van zijn personage uit de eerste film. We mogen aannemen dat Dick voor deze rol wel dik betaald krijgt.