Leonardo DiCaprio en regisseur Martin Scorsese gaan voor de zevende keer samenwerken. Het duo maakt een verfilming van een bestseller over een reeks moorden op indianen in Oklahoma.

Article continues after the ad

DiCaprio & Scorsese

Volgens Variety gaan Leonardo DiCaprio en Martin Scorsese samenwerken aan de verfilming van Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI, de thriller van schrijver David Grann. De opnames zouden in de lente van 2018 van start gaan; Scorsese moet eerst het filmen van zijn volgende film The Irishman afronden.

Het is nog niet bekend of DiCaprio daadwerkelijk een rol zal spelen in de film, al zou je dat wel verwachten. Hij speelde de hoofdrol in de Scorsese-films The Wolf of Wall Street, Gangs of New York, The Aviator, Shutter Island en The Departed. Het duo maakte in 2015 ook de korte film The Audition, met in de andere hoofdrol Robert De Niro, die ook in The Irishman speelt.

Killers of the Flower Moon

Als het nieuws van de samenwerking nog niet tot genoeg voorpret leidt: er is meer! Het script voor Flower Moon wordt volgens Variety namelijk geschreven door Eric Roth, die een Oscar won voor Forrest Gump en ook schreef voor The Curious Case of Benjamin Button en The Good Shepherd, ook alweer met Robert De Niro.

Deze nieuwe film speelt zich af in de jaren 20 van de vorige eeuw en vertelt het verhaal van een reeks moorden op indianen in de Amerikaanse staat Oklahoma. De moordzaak was een van de eerste grote onderzoeken van de FBI.