Interessant of juist uitmelkerij?

Dit weekend werd bekend dat Sony de Spider-Man spin-off Silver & Black, over dievegge The Black Cat en huurling Silver Sable, op de lange baan heeft geschoven. Het leek misschien een raar plan om een spin-off te maken over personages die nog niet in de Spider-Man films zijn voorgekomen, maar toch hebben Sony en Fox nog een heleboel van dit Marvel spin-offs in de planning staan. Ze hebben waarempel zelfs twee Fantastic Four spin-offs gepland staan?! Hier zetten we ze op een rijtje:

More content below the advertising

Doctor Doom

Ook al heeft Fox nu drie teleurstellende Fantastic Four-films gemaakt, toch gaat de studio niet bij de pakken neerzitten. “Als het met het superheldenteam zelf niet lukt, dan maar alleen met de schurk verder”, moest de studio denken toen deze in de zomer van 2017 een film over Fantastic Four-schurk Doctor Doom aankondigde. Op het eerste gezicht leek dit een onzalig idee, totdat bekend werd dat Noah Hawley de film gaat maken. Deze schrijver maakte onder andere de veelgeprezen serie Fargo. Daarnaast is hij geen onbekende met het Marvel-universum, want hij is ook de bedenker van de X-Men spin-off-serie Legion. Volgens Hawley moet zijn Doctor Doom-film qua sfeer aan Captain America: The Winter Soldier doen denken. Wij houden meteen op met doemdenken!

Franklin Richards

Het is algemeen bekend dat The Incredibles gebaseerd zijn op The Fantastic Four. En zoals JackJack de machtigste telg van de Parr-familie is, zo is ook bij the Fantastic Four het allerjongste lid van de Richards-familie het sterkst. Franklin Richards is de zoon van Mr. Fantastic Reed Richards en Invisible Woman Susan Richards. Hij heeft zulke ongelimiteerde gaven dat zijn Papa hem als baby een begrenzer heeft gegeven om tevergeefs te voorkomen dat het helemaal uit de klauwen zou lopen met Franklin. Het joch is zo machtig dat hij een keer tijdens het spelen een heel universum heeft geschapen. Da's weer eens wat anders dan met Lego spelen. Fox ziet hierin op de één of andere manier leuk materiaal in voor een kinderfilm. Ironisch genoeg is de studio vergeten dat het al twee keer eerder een comic book-kinderfilm heeft gemaakt, en dat dit twee keer mislukt is. Want zowel Fantastic Four uit 2005 als het twee jaar later verschenen vervolg Rise of the Silver Surfer leken voor de kleintjes bedoeld. En juist daarom vonden zowel jong als oud er zo weinig aan.

Multiple Man

In november 2017 kondigde Fox aan een X-Men Spin-off te willen maken rond het personage Jamie Madrox, beter bekend als de Multiple Man. Deze X-Man die kopiën van zichzelf kan maken dook al op in X-Men: The Last Stand. Hij werd toen gespeeld door Eric Dane, beter bekend als Dr. Mark Sloan uit Grey's Anatomy. Voor de hoofdrol van deze spin-off zou de studio James Franco op het oog hebben. De film zou een noir detective-film moeten worden gebaseerd worden op de comics waarin het personage een eigen detectivebureau heeft. Aangezien Madrox klonen van zichzelf kan maken en die heel Amerika door kan sturen is dat natuurlijk superhandig als je ingehuurd wordt om mensen te volgen. Toen James Franco’s naam door meerdere vrouwen werd genoemd in het #metoo-schandaal, werd het echter opvallend stil rond de film.

Kitty Pryde

In februari 2018 liet Fox weten met eennieuw X-Men project bezig te zijn met als mysterieuze werktitel 143. Dit zou geregisseerd worden door Deadpool-regisseur Tim Miller. Al snel werd algemeen aangenomen dat het verwijst naar deel 143 uit de X-Men comics. Hierin is Kitty Pryde (in de films gespeeld door Ellen Page) alleen thuis in het kolossale X-Men Mansion, wanneer ineens een demon uit de schoorsteen komt gekropen die haar het leven zuur maakt. Aangezien de X-Men spin-offs met het volgend jaar te verschijnen New Mutants al willen inhaken op de populariteit van het horrorgenre én de Young Adult-trend, klinkt een horrorfilm over een jonge X-Man die achterna gezeten wordt door een gigantische griezel best aannemelijk. Of Ellen Page wederom de rol van de door muren lopende mutant zal spelen is maar de vraag, want kan zij als actrice die de dertig al gepasseerd is nog de Young Adult-tienermeiden naar de bioscoop trekken?

Morbius

Ook Sony wil proberen het comic book-genre te mixen met het horrorgenre. Dat doet de studio al met de Spider-Man spin-off Venom, die dit najaar uitkomt, maar daarnaast heeft de distributeur plannen voor nog een aan de webslingeraar gelieerde griezelfilm. Deze zou gaan over vampier Morbius. Het uitgangspunt is op zijn minst opmerkelijk: Als wetenschapper Michael Morbius een bizar experiment uitvoert om zichzelf van een ziekte af te helpen, mislukt dit en verandert hij hierdoor vervolgens in een vampier. Net als Deadpool en Venom was dit personage eerst alleen een schurk, maar werd hij later steeds meer een anti-held, die ook zijn eigen series kreeg. Daarnaast zou Sony ook nog plannen hebben voor films rond Spider-man schurken Kraven en Mysterio, maar aangezien die laatste inmiddels bevestigd is als de door Jake Gyllenhaal gespeelde slechterik in het vervolg op Spiderman: Homecoming mogen we aannemen dat deze plannen inmiddels geschrapt zijn.

More content below the advertising

Goed nieuws voor iedereen die na het zien van Bohemian Rhapsody trek heeft in meer rockbiopics: 2019 wordt opnieuw een topjaar voor muziekfilms. Zo krijgen we eind mei de Elton John-film Rocketman, en volgende maand al trakteert Netflix ons op The Dirt. Dit is de verfilming van de gelijknamige biografie over hardrockband Mötley Crüe.

More content below the advertising

 

Legendarische lomperiken

Ook al had deze uit L.A. afkomstige rockband een paar best wel briljante nummers (met Kickstart My Heart dat in de trailer te horen is als absolute topper), toch had de hele band bij elkaar eigenlijk net zoveel talent als Freddie Mercury in z'n kleine teen. Dat gemis maakten deze legendarische lomperiken echter meer dan goed met een extravagante levensstijl; geen enkele band waarvan alle leden nog in leven zijn heeft het ooit zo bont gemaakt als Mötley Crüe.

Drama

Het verhaal van de groep biedt daarnaast zoveel drama dat het een klein wonder is dat The Dirt nog niet eerder is verfilmd. Zo veroorzaakte zanger Vince Neill een dodelijk ongeluk, terwijl bassist Nikki Sixx een drugs-overdosis overleefde waarbij hij een paar minuten klinisch dood is geweest (waarover hij later dat prijsnummer Kickstart My Heart schreef). Drummer Tommy Lee was de grote dekhengst van de band, en hij was door de jaren heen zowel getrouwd met Heather Locklear als met Pamela Anderson. Gitarist Mick Mars was de enige van de vier die het tegen wil en dank kalm aan deed, omdat hij aan een zeldzame botziekte bleek te lijden. Mars wordt trouwens gespeeld door Iwan Rheon, beter bekend als die engerd van een Ramsey uit Game of Thrones.

The Dirt kan vanaf vrijdag 22 maart ook jouw hart kickstarten, want vanaf die dag is deze nu al beruchte hardrockbiopic te zien bij Netflix.

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.