Avengers Grand Central Terminal
Avengers Grand Central Terminal

Marvel-fans die binnenkort naar New York gaan opgelet: de video-afdeling van het tijdschrift Vanity Fair heeft een uitgebreide video gemaakt waarin alle New Yorkse filmlocaties uit het Marvel Cinematic Universe te zien zijn. Er wordt zelfs een suggestie gedaan voor een hele reisvolgorde als je ze allemaal wilt bezoeken. Dit kan je beter niet te voet doen, want in totaal ben je dan bijna 80 kilometer onderweg!

Grand Central Station
De video begint op Times Square, waar Captain America aan het einde van zijn eerste solo-film Captain America: The First Avenger de 21e eeuw binnenrent. Vervolgens zitten er veel locaties uit de eerste Avengers-film uit 2012 in, en we krijgen ook te zien welke scènes echt op locatie gefilmd waren, en welke beelden gewoon in een studio gemaakt zijn. De Avengers-scènes rondom het beroemde Grand Central Station zijn inderdaad daar opgenomen, maar de scènes binnenin de stationshal zijn dan weer in studio’s in Ohio en New Mexico opgenomen.

Friendly neighbourhood Spider-Man
Andere Marvel-films die veel in New York hebben gefilmd zijn natuurlijk Spider-Man: Homecoming en Doctor Strange, want zowel Spinnemans als Snorremans wonen in de stad die nooit slaapt. De meeste locaties van Spider-Man: Homecoming liggen wel uit de richting van het centrum, want Peter Parker hangt vooral de “friendly neighbourhood Spider-Man” uit in Queens.

Article continues after the ad

Dit is zeker niet de eerste keer dat alle Marvel-locaties op een rijtje worden gezet, maar zo gedetailleerd als Vanity Fair het hier gedaan heeft met zoveel uitbundig gebruik van Google Maps, dat is nog niet eerder voorgekomen. Een must-see voor reislustige Marvel-fans dus!