Op het eerste gezicht is er niks nieuws aan On My Block. Het is de zoveelste komische dramaserie over vier nerdy tieners die worstelen met opgroeien, relaties, seks, vriendschappen, veeleisende ouders etc. Maar wanneer in de eerste vijf minuten een feestje ruw wordt verstoord door een schietpartij weet je gelijk: dit is geen Dawson’s Creek. 

Article continues after the ad

Nog niet overtuigd? Hier vijf redenen om direct te gaan bingen. 

1. Er schuilt gevaar in iedere hoek

De vier hoofdpersonen Monse, Cesar, Jamal en Rudy wonen in een gevaarlijke achterbuurt waar de kogels hen om de oren vliegen. Feestjes eindigen in een schietpartij, een romantisch onderonsje wordt verpest door een gewapend bendelid en niemand kijkt op wanneer de wijk hermetisch wordt afgesloten door de politie. Klinkt heftig, maar het is en blijft een comedy. Onderhuidse dijenkletsers included!

2. Unieke verhaallijnen

Omdat het verhaal zich afspeelt in een ruige en gevaarlijke wijk, bevat het lekker rauw randje. Moet Cesar wel of niet in de voetsporen treden van zijn criminele broer?

3. Het is voorspelbaar, maar toch verrassend

Het wiel opnieuw uitvinden, dat doet On My Blockniet. De meeste verhaallijnen lijken vrij voorspelbaar. Cesar en Monse zijn een soort Latijns-Amerikaanse Ross en Rachel, Jamal ontdekt dat het beter is om eerlijk te zijn en playboy Rudy leert dat hij zich niet anders hoeft voor te doen om liefde te vinden. Toch word je steeds weer op het verkeerde been gezet. 

4. De personages hebben inhoud

Hetzelfde geldt voor de personages. Op het eerste gezicht zijn ze makkelijk te categoriseren: Cesar is de mooiboy, Monse de slimme chick, Rudy de oversekste puber en Jamal de funny one. Maar de getalenteerde cast en schrijvers creëren personages die clichés overstijgen. Ze voelen hierdoor aan als echte tieners met echte problemen.  

5. Er staat al een tweede seizoen in de startblokken

Het is altijd vervelend om aan een serie te beginnen die na een seizoen stopt. Gelukkig is er al een tweede besteld van On My Block dat waarschijnlijk volgend jaar te zien zal zijn.