Spider-Man krijgt gezelschap van S.H.I.E.L.D. in het volgend jaar te verschijnen Spider-man: Far From Home. In dit vervolg op Spider-Man: Homecoming doen namelijk zowel Samuel L. Jackson als Cobie Smulders mee, in hun rollen als S.H.I.E.L.D.-agenten Nick Fury en Maria Hill. En dan nu weer tijd voor S.P.O.I.L.E.R.S.

Article continues after the ad

Hè? Maar die zijn toch alledrie hartstikke dood?

Iedereen die Avengers: Infinity War heeft gezien weet dat Fury en Hill op dit moment net zo dood zijn als Spidey zelf; alledrie deze Marvel-personages behoorden tot de slachtoffers van Thanos’ beruchte vingerknip, waarmee hij het halve universum uitroeide. Alles wijst erop dat dit in de vierde Avengers-film weer ongedaan gemaakt zal worden. Deze verschijnt in mei, en Spider-man: Far From Home volgt twee maanden later.

Avengers: Pulp Fiction War

Fury en Hill doken in Infinity War pas halverwege de aftiteling op; na de verloren veldslag in Wakanda kregen we nog even mee wat er in New York gebeurde. We zien de twee S.H.I.E.L.D.-agenten een auto uitstappen als al het verkeer tot stilstand is gekomen. Hierna vervagen ze allebei, maar niet voordat Fury nog net even een buzzer-signaal naar Captain Marvel weet te versturen. Deze scène is door een creatieveling nu trouwens omgebouwd tot een Avengers Pulp Fiction mash-up, waarbij Maria Hill vervangen is door John Travolta’s Vincent Vega.