TVOH, Duncan Laurence

Het elfde seizoen van The Voice of Holland nadert zijn ontknoping. Vrijdag weten we wie er met de winst vandoor gaat: Sem, Dani, Nienke of toch de veelbesproken Jasper? Eén ding is duidelijk: de ‘verliezers’ hoeven straks niet bang te zijn om in de vergetelheid te raken. De onderstaande afvallers bewezen dat een carrière alsnog voor het grijpen ligt.

13. Niels Geusebroek

De 41-jarige Niels Geusebroek was de gedoodverfde winnaar van The Voice of Holland seizoen 2. Maar helaas, winnen zat er door de keuze van zijn coach Angela niet in. En wat moet ze daar spijt van hebben! Het was immers Niels die kort daarna zowel een hit scoorde met Year of Summer als met Take Your Time Girl, geschreven voor Hannelore Zwitserlood. Platinaplaat aan zijn muur, een deelname aan Beste Zangers rijker en geld in het laatje, ka-ching! Dat is toch meer qua bekendheid dan winnares Iris Kroes.


12. Kes van den Broek

Iets meer dan een jaar geleden waren de spotlights nog vol op dit jonge talent gericht. Met een krachtige Battle met Ayoub en swingende optredens in de liveshow leek de winst voor Kes voor het grijpen, maar niets was minder waar. Uiteindelijk strandde Kes (tegen Emma) in de halve finale en greep Sophia de winst. Alleen opgeven kwam niet in Kes' woordenboek voor. Inmiddels heeft ze zo'n 28.000 abonnees op haar YouTube-kanaal en ook singles konden niet in haar repertoire ontbreken. 2020 was dus overduidelijk haar jaar!

Article continues after the ad


11. Shirma Rouse

Jarenlang stond ze achter artiesten als Anouk en Trijntje Oosterhuis, maar in 2013 vond Shirma Rouse dat welletjes. Ook zij wilde eens die spotlight op haar gericht én met succes. Ze strandde uiteindelijk in de halve finale, maar daar hield haar muzikale carrière niet bij op. Shirma mocht shinen bij de Ladies of Soul, bracht hier en daar wat muziek uit en ook aan tv-werk geen gebrek. Ze bakte potten met o.a. Patricia Paay en Roy Donders en ging met Fajah Lourens de (gevaarlijke) weg op. Daarnaast was 2020 het jaar van verandering voor deze ster: ze onderging namelijk een behoorlijke metamorfose


10. Wudstik

Oké, oké... Wudstik was geen onbekende toen hij deelnam aan The Voice of Holland in 2013. Maar feit is dat we van hem meer horen dan van winnares Julia van der Toorn. Met zijn krachtige lied Mooi verwelkomde hij ons koningspaar in zijn homecity Amersfoort in 2019 en dat is slechts één van zijn hoogtepunten. Zo dook hij ook nog even op in The Passion en bracht hij een EP uit met 'coach' Ali B, Kraantje Pappie en Jebroer. Binnenkort verschijnt er weer een EP, waarin hij de dood van zijn moeder probeert te verwerken. En wie weet wat er verder nog uitrolt. 


9. Vinchenzo

Begin 2017 zag de jonge Vinchenzo de winst net aan zijn neus voorbij gaan. Maar waar 'winnares' Pleun er voor koos om eerst te werken aan een goede fundering, ging Vinchenzo onder de vleugels van Ali B voor de snelle hits. Van Daily, Craving tot Headphone; bijna al zijn uitgebrachte oorwurmers kwamen in de Top-40. Tel daarbij nog eens dit schitterende optreden bij RTL Late Night en zijn spetterende performances in Dance Dance Dance en je weet dat we een ster rijker zijn. 


8. Shary-an

Ben Saunders had na zijn verbluffende auditie alles in zich om 'de best scorende winnaar' ooit te worden, maar helaas! De realiteit was wat minder rooskleurig. De zanger kwam kort na zijn overwinning vooral negatief in het nieuws, en moet vanaf nu weer voor af aan beginnen. Het is dus kijken wie dit succes wel heeft doorgetrokken en dat is er maar één: Shary-an! In de afgelopen tien jaar had ze hier en daar wat hitjes, was ze een veelbesproken deelneemster van Expeditie Robinson en mocht ze als stamgast optreden in Carlo's TV-café. Verder maakte ze in 2019 haar musicaldebuut in Lazarus en binnenkort is het tijd voor een nóg grotere stap: zij en haar vriendin verwachten namelijk hun eerste kindje.


7. Sharon Doorson

Vers uit de meidengroep Raffish was ze daar met het nummer This Is A Man's World: Sharon Doorson. Met haar prettige stem liet ze horen dat we toe waren aan wat vrouwen in de muziekbusiness, en dat is ze na haar deelname in 2012 blijven doen. We noemen nummers als Fail in Love, High on Your Love en Killer en vergeet haar tv-optredens niet. Tussendoor verbaasde ze Justin Timberlake en Anna Kendrick ook 'nog even' met haar stem. Ach ja, piece of cake voor deze ster! 


6. Bibi Breijman

Ooit vierde ze feest met haar lieftallige vrienden in Oh Oh Cherso, maar dat imago probeerde ze in 2014 van zich af schudden met een auditie in The Voice of Holland. Helaas hield dat avontuur na haar onderstaande auditie al op, maar ach, dat weet bijna niemand meer. Na een succesvoller muzikaal avontuur in It Takes 2 waar ze uiteindelijk zelfs een liefje aan overhield (we noemen geen namen: Waylon) weet iedereen wie Bibi Breijman is. En she is here to stay, zo bewees ze afgelopen jaar nog met haar deelname aan Het perfecte plaatje! 

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:

5. Charly Luske

Of het nu lag aan zijn onvergetelijke auditie of zijn bekende vrouw, weten we niet. Maar één ding staat vast: Charly Luske is sinds zijn auditie in 2011 niet meer weggeweest uit de spotlights. Hij zong een moppie in shows als The Passion en De Beste Zangers van Nederland, sprak een aantal stemmetjes in en vergeet zijn tv-optredens niet! Van Koffietijd tot Dancing On Ice, Charly Luske ziet overal de humor van in. En dat zijn een stuk meer successen dan winnares Iris Kroes op haar naam heeft gezet, hoe leuk ze dan ook was met haar harp. 


4. Wulf

Soms gaat een auditie niet fantastisch en dan heb je twee keuzes: doorgaan of opgeven. Nou, dat laatste was duidelijk niet aan zanger Wulf besteed. Hij liet in 2012 geen coach draaien, maar plots was daar dát wat hij nodig had. Een wereldhit met All Things Under the Sun! En dat heeft hem geen windeieren gelegd. Inmiddels is hij een hit met Sanne Hans verder en vergeet zijn indrukwekkende deelname aan Beste Zangers niet. Daar kan 'winnares' Leona Philipo een puntje aan zuigen.

Zijn auditie is helaas verdwenen, maar dit nummer willen we je niet onthouden! 


3. Romy Monteiro

"I Will Always Love You" zong de toen nog onbekende Romy Monteiro tijdens haar auditie in 2014. Maar uiteindelijk werd het andersom: wij sloten haar massaal in onze harten! Ze strandde uiteindelijk in de kwartfinale, maar niemand die zich dat nog herinnert. Ze heeft inmiddels meer naam gemaakt als Whitney in The Bodyguard, Indra in Goede Tijden, Slechte Tijden en als presentatrice. Duidelijk is dat we de dochter van Antje Monteiro nog lang niet zijn vergeten. 


2. Samantha Steenwijk

Samantha Steenwijk dient eigenlijk geen introductie meer. Deze volkszangeres is niet meer weg te denken bij programma's als RTL Boulevard, Dancing with the Stars en de nieuwe spelshow De Verraders. Je realiseert je haast niet meer dat ze ooit deelnam aan The Voice of Holland, en toch is het zo. Ze moest het in 2018 afleggen tegen Jim van der Zee, maar blijkbaar wint de aanhouder. Hij is nu postbode terwijl zij nog dagelijks naam maakt in de showbizz. Verschil moet er zijn. 

1. Duncan Laurence

Hij kwam, zag en deed precies wat 'winnaar' OG3NE niet lukte: het Songfestival winnen! Bij de aankondiging van zijn deelname zei iedereen nog 'wie?' maar dat is allang verleden tijd. Duncan Laurence veroverde onze harten met zijn nummer Arcade, en dat was slechts het begin. Inmiddels is zijn collectie met gouden platen flink uitgebreid, werkt hij samen met wereldsterren als Armin van Buuren om nog maar te zwijgen over zijn succes in Amerika. Tja, vooral van dat laatste kunnen Lisa, Amy en Shelley slechts dromen!

De finale van The Voice of Holland 2021 zie je vrijdagavond vanaf 20.00 uur op RTL4.