The voice, halve finale, William Rutten

Vrijdagavond strijden de overige acht kandidaten van The voice of Holland in speciale crossbattles één tegen één voor een plek in de finale. Zojuist werd in de reclame van RTL onthuld wie het tegen wie opneemt.

Article continues after the ad

Ayoub vs Stef

Er staat sowieso één jongen in de finale! Waylon heeft namelijk zijn kandidaat Stef recht tegenover Ayoub uit team Ali B geplaatst. Of dat nu zo verstandig is, is nog maar de vraag. Ayoub lijkt het namelijk qua populariteit te winnen van Stef. De winnaar van The voice kids 2014 kreeg in de kwartfinale de meeste stemmen van het publiek en mocht dus direct door naar de halve finale. Stef moest gered worden door zijn coach. Ook op social media lijkt het een uitgemaakte zaak: Stef heeft 11 duizend volgers tegenover de 65 duizend (!) van Ayoub. Maar wie weet: underdogs kunnen altijd verrassen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Stef Classens (@stefclassenshanded) op


Emma vs Kes

De tweede crossbattle wordt een lastige: beide dames hebben namelijk al eens indruk gemaakt op het publiek. Kes (uit team Lil' Kleine) wist hoge ogen te gooien tijdens haar Battle (samen met Ayoub), waar ze een Marokkaans-Nederlands nummer liet horen. Emma liet daarentegen in de vorige aflevering met het nummer Love of My Life van Queen niet alleen haar coach Waylon huilen, maar wist ook de harten van het Nederlandse publiek te veroveren. Het wordt dus een bittere strijd tussen de jonge talenten.

Danilo vs Sophia

De derde crossbattle gaat tussen Danilo (team Lil' Kleine) en Sophia (team Anouk), alhoewel het wat ons betreft gewoon een strijd is tussen de kibbelende Lil' Kleine en Anouk. En Lil' Kleine lijkt op voorhand een achterstand te hebben. Wij riepen Sophia namelijk na haar auditie al uit tot de grote favoriet én die kwaliteit heeft ze doorgezet. Danilo lag daarentegen kort onder vuur, nadat hij werd doorgelaten tot de liveshows in plaats van een ander jong talent uit het team. Maar met Zijn het je ogen wist hij toch wat volksliefhebbers in te pakken. Genoeg om komende week de finale te halen?

Sanne vs Daphne

Tot slot staat er nog één crossbattle op de planning: Daphne uit team Ali strijdt tegen Sanne uit team Anouk. Beide kandidaten werden door hun coach gered en wisten dus maar ternauwernood de halve finale te halen. Maar ze staan er wel en zijn vast niet bereid de winst uit handen te geven. De 24-jarige Sanne zou het qua ervaring winnen, aangezien zij al afgestudeerd is aan de Herman Brood Academie en Daphne daar nog druk mee bezig is. Maar als Daphne haar zenuwen onder bedwang kan houden (wat haar grootste vijand lijkt), dan wordt het echt nog wel een strijd. 

De halve finale van The voice of Holland (waar DI-RECT optreedt) is vrijdag vanaf 20:30 uur te zien op RTL 4.