Van Orange is the New Black tot Robocop

In juni wordt het bingewatchen geblazen: er worden deze maand weer een hele hoop toptitels toegevoegd aan het aanbod van Netflix.

More content below the advertising

OITNB & Orphan Black

Orange is the New Black is terug! Vanaf 9 juni kunnen we weer volop genieten van Piper en consorten. Aan het einde van vorig seizoen was er een dikke rel en nu komen we eindelijk te weten wat er verder gebeurt. Ook hitserie Orphan Black is back. De eerste aflevering van het vijfde en laatste seizoen staat vanaf 11 juni online.

Nog meer series

Nieuwe seizoenen van Netflix Original Flaked en ITV-serie Mr. Selfridge staan vanaf 2 juni online. Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles. Wat dacht je van Shadowhunters: The Mortal Instruments seizoen 2 (6 juni), You Me Her seizoen 2 (15 juni), The Ranch deel 3 (16 juni), El Chapo seizoen 1 (16 juni), New Girl seizoen 5 (30 juni) en Tyrant seizoen 2 (30 juni)?

Nieuwe Netflix Original-series

Dan hebben we nog GLOW en Gypsy. Geloof ons: deze twee Netflix Originals wil je niet missen. In GLOW, die vanaf 23 juni te zien is, speelt Alison Brie de vrouwelijke worstelaar Ruth. Een heerlijke combi van comedy, drama en 80s-vibes. In Gypsy (30 juni) speelt Naomi Watts de gestoorde psychologe Jean Holloway. 

Films

Natuurlijk mag een nieuw filmaanbod niet ontbreken. De volledige Robocop-trilogie wordt online gezet op 1 juni. Ook tof: Life Animated (1 juni), Peter Pan (5 juni), Pete’s Dragon (15 juni) en Counterpunch (16 juni). De bejubelde Netflix-film Okja, die in première ging in Cannes, is vanaf 28 juni te zien. 

More content below the advertising

Eind 2016 werd al aangekondigd dat Paul Verhoeven’s scifi-klassieker Starship Troopers uit 1997 een reboot krijgt, nu heeft schrijver Edward Neumeier onthuld dat er ook plannen zijn voor een TV-serie. De bedoeling is dat hier oude castleden aan mee zullen doen, waaronder hoofdrolspeler Casper van Dien. “We zijn in gesprek over een tv-show die is gebaseerd op dat idee”, zo vertelt de scriptschrijver aan website HN Entertainment.

More content below the advertising

 

Maar laten we nog niet te snel enthousiast worden

Of dat reden tot juichen is valt vooralsnog te betwijfelen; Neumeier heeft door de jaren heen namelijk zowel hele goede als hele slechte scripts aangeleverd. Zo schreef hij de scenario's voor de eerste Starship Troopers en de eerste Robocop, maar die films waren vooral zo gaaf doordat Paul Verhoeven er zijn eigen zwart-komische draai aangaf. Neumeier schreef in 2004 en 2008 zelf nog twee Starship Troopers-sequels, die juist meteen op video uitkwamen en allebei zeer slecht zijn ontvangen.

Geen vertrouwen in de nieuwe reboot

De scenarist heeft in elk geval geen vertrouwen in de geplande reboot, die afkomstig zal zijn van hetzelfde team dat vorig jaar met weinig succes de reboot van Baywatch afleverde. “Soms kan je ergens een reboot van maken, maar soms voelt het gewoon niet goed”, aldus Neumeier. En daarmee drukt hij zich diplomatiek uit vergeleken met Paul Verhoeven, die het idee van een reboot in 2016 al met de grond gelijk maakte: “In het persbericht stond dat ze zich meer gaan richten op het oorspronkelijke boek. Wij probeerden juist zo ver mogelijk van het boek vandaan te blijven, omdat we vonden dat het een fascistisch en militaristisch was. Trouw blijven aan dat boek zou goed passen bij het tijdperk van het Trump-presidentschap”, aldus de Nederlandse regisseur die zich toch al nooit een blad voor de mond neemt.

Naast Casper Van Dien waren ook Denise Richards, Dina Meyer en Jake Busey te zien in de oorspronkelijke Starship Troopers. Het is maar de vraag in hoeverre deze castleden destijds in de gaten hadden wat voor valse satire Verhoeven eigenlijk van de film aan het maken was.

 

Na alle tam-tam over de nieuwe schurken die in de tweede helft van The Walking Dead seizoen 9 hun opwachting maken waren we al behoorlijk nieuwsgierig, maar een eerste glimp van deze Whisperers liet vorige maand al zien dat het hier inderdaad om hele smerige engerds gaat. Toen zagen we alleen beelden van Whisperers-leider Alpha, gespeeld door Samantha Morton. Nu heeft Fox nieuwe beelden vrijgegeven waar ook de rest van deze sicko's op te zien zijn, waaronder ook Alpha’s rechterhand Beta. Die wordt gespeeld door Ryan Hurst, die we nog kennen als Harry ‘Opie’ Winston uit Sons of Anarchy.

More content below the advertising

 

Zombiefluisteraars

Als je nu nog zegt “Huh? Whisperers? Wie of wat zijn dat?” dan heb je én niet goed opgelet de afgelopen maanden, én niet op de bovenstaande linkjes in de eerste alinea geklikt waar het allemaal uitgelegd wordt. Nog even kort dus: deze zombiefluisteraars sturen kuddes zombies aan door zich in zombiehuid te vermommen en zich zo onopvallende tussen de ondoden te begeven. Deze zieke geesten deinzen nergens voor terug en naar verluidt gaan zij het de nog levende personages erg lastig maken.

 

De trailer laat ons meekijken door de ogen van een Whisperer, die door zijn kijkgaten onder meer Daryl (Norman Reedus) in het vizier krijgt. Daarna voegt deze fluisteraar zich bij zijn ploeggenoten die er stuk voor stuk hartstikke goor uitzien.

 

Ook op social media heeft Fox deze week al wat korte teasers geplaatst met nieuwe Whisperer-beelden.

 

Fans moeten nog een maandje geduld hebben voor ze de gruweldaden van deze nieuwe engerds kunnen zien, want seizoen 9B van The Walking Dead gaat pas dinsdag 12 februari van start bij Fox.