Van Orange is the New Black tot Robocop

In juni wordt het bingewatchen geblazen: er worden deze maand weer een hele hoop toptitels toegevoegd aan het aanbod van Netflix.

OITNB & Orphan Black

Orange is the New Black is terug! Vanaf 9 juni kunnen we weer volop genieten van Piper en consorten. Aan het einde van vorig seizoen was er een dikke rel en nu komen we eindelijk te weten wat er verder gebeurt. Ook hitserie Orphan Black is back. De eerste aflevering van het vijfde en laatste seizoen staat vanaf 11 juni online.

Nog meer series

Nieuwe seizoenen van Netflix Original Flaked en ITV-serie Mr. Selfridge staan vanaf 2 juni online. Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles. Wat dacht je van Shadowhunters: The Mortal Instruments seizoen 2 (6 juni), You Me Her seizoen 2 (15 juni), The Ranch deel 3 (16 juni), El Chapo seizoen 1 (16 juni), New Girl seizoen 5 (30 juni) en Tyrant seizoen 2 (30 juni)?

Nieuwe Netflix Original-series

Dan hebben we nog GLOW en Gypsy. Geloof ons: deze twee Netflix Originals wil je niet missen. In GLOW, die vanaf 23 juni te zien is, speelt Alison Brie de vrouwelijke worstelaar Ruth. Een heerlijke combi van comedy, drama en 80s-vibes. In Gypsy (30 juni) speelt Naomi Watts de gestoorde psychologe Jean Holloway. 

Films

Natuurlijk mag een nieuw filmaanbod niet ontbreken. De volledige Robocop-trilogie wordt online gezet op 1 juni. Ook tof: Life Animated (1 juni), Peter Pan (5 juni), Pete’s Dragon (15 juni) en Counterpunch (16 juni). De bejubelde Netflix-film Okja, die in première ging in Cannes, is vanaf 28 juni te zien. 

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.