Waarschuwden we je dit weekend al voor een heleboel films die van Netflix afgegooid worden, er zijn ook een paar topseries die je eigenlijk nog even moet bingewatchen.

Article continues after the ad

The Killing

Te beginnen met The Killing uit 2007. En dan niet die Amerikaanse remake, maar de originele Deense misdaadserie (Forbrydelsen). The Killing gaat over de eigenzinnige inspecteur Sarah Lund die met haar team verwikkeld raakt in een mysterieuze moordzaak. Door haar superieur wordt ze gedwongen om de moordzaak op te pakken. Al snel blijkt dat Sarah zich in een waar wespennest begeeft. The Killing verdwijnt op 8 april van Netflix.

Top of the Lake

Deze topper van Nieuw-Zeelandse bodem (uit 2013) riepen we destijds niet voor niets uit tot Verborgen Parel. De serie gaat over de mysterieuze zaak van de 12-jarige Tui, die zwanger blijkt nadat ze in een meer wordt gevonden. De stadse politieagente Robin Griffin wordt op de zaak gezet, maar ze lijkt haar persoonlijke ervaringen teveel in de zaak van Tui te betrekken. Top Of The lake staat tot 8 april op Netflix.

Wallander

Nog zo’n toptitel in het genre misdaad is Wallander (uit 2008). Dit is de Britse variant van de Zweedse serie en gaat over Kurt Wallander, politie-inspecteur in het Zweedse plaatsje Ystad. Zijn karakter zit hem nogal eens in de weg op het bureau, maar hij heeft een feilloos instinct voor het oplossen van schier onmogelijke moordzaken. Hij heeft een groot probleem met geweld, en helaas komt hij dat maar al te veel tegen in zijn baan. Op 12 april is het einde verhaal en verdwijnen er drie seizoenen Wallander van Netflix.