Zeg maar dag tegen The Killing, Top of the Lake en Wallander

Waarschuwden we je dit weekend al voor een heleboel films die van Netflix afgegooid worden, er zijn ook een paar topseries die je eigenlijk nog even moet bingewatchen.

More content below the advertising

The Killing

Te beginnen met The Killing uit 2007. En dan niet die Amerikaanse remake, maar de originele Deense misdaadserie (Forbrydelsen). The Killing gaat over de eigenzinnige inspecteur Sarah Lund die met haar team verwikkeld raakt in een mysterieuze moordzaak. Door haar superieur wordt ze gedwongen om de moordzaak op te pakken. Al snel blijkt dat Sarah zich in een waar wespennest begeeft. The Killing verdwijnt op 8 april van Netflix.

Top of the Lake

Deze topper van Nieuw-Zeelandse bodem (uit 2013) riepen we destijds niet voor niets uit tot Verborgen Parel. De serie gaat over de mysterieuze zaak van de 12-jarige Tui, die zwanger blijkt nadat ze in een meer wordt gevonden. De stadse politieagente Robin Griffin wordt op de zaak gezet, maar ze lijkt haar persoonlijke ervaringen teveel in de zaak van Tui te betrekken. Top Of The lake staat tot 8 april op Netflix.

Wallander

Nog zo’n toptitel in het genre misdaad is Wallander (uit 2008). Dit is de Britse variant van de Zweedse serie en gaat over Kurt Wallander, politie-inspecteur in het Zweedse plaatsje Ystad. Zijn karakter zit hem nogal eens in de weg op het bureau, maar hij heeft een feilloos instinct voor het oplossen van schier onmogelijke moordzaken. Hij heeft een groot probleem met geweld, en helaas komt hij dat maar al te veel tegen in zijn baan. Op 12 april is het einde verhaal en verdwijnen er drie seizoenen Wallander van Netflix.

More content below the advertising

Eind 2016 werd al aangekondigd dat Paul Verhoeven’s scifi-klassieker Starship Troopers uit 1997 een reboot krijgt, nu heeft schrijver Edward Neumeier onthuld dat er ook plannen zijn voor een TV-serie. De bedoeling is dat hier oude castleden aan mee zullen doen, waaronder hoofdrolspeler Casper van Dien. “We zijn in gesprek over een tv-show die is gebaseerd op dat idee”, zo vertelt de scriptschrijver aan website HN Entertainment.

More content below the advertising

 

Maar laten we nog niet te snel enthousiast worden

Of dat reden tot juichen is valt vooralsnog te betwijfelen; Neumeier heeft door de jaren heen namelijk zowel hele goede als hele slechte scripts aangeleverd. Zo schreef hij de scenario's voor de eerste Starship Troopers en de eerste Robocop, maar die films waren vooral zo gaaf doordat Paul Verhoeven er zijn eigen zwart-komische draai aangaf. Neumeier schreef in 2004 en 2008 zelf nog twee Starship Troopers-sequels, die juist meteen op video uitkwamen en allebei zeer slecht zijn ontvangen.

Geen vertrouwen in de nieuwe reboot

De scenarist heeft in elk geval geen vertrouwen in de geplande reboot, die afkomstig zal zijn van hetzelfde team dat vorig jaar met weinig succes de reboot van Baywatch afleverde. “Soms kan je ergens een reboot van maken, maar soms voelt het gewoon niet goed”, aldus Neumeier. En daarmee drukt hij zich diplomatiek uit vergeleken met Paul Verhoeven, die het idee van een reboot in 2016 al met de grond gelijk maakte: “In het persbericht stond dat ze zich meer gaan richten op het oorspronkelijke boek. Wij probeerden juist zo ver mogelijk van het boek vandaan te blijven, omdat we vonden dat het een fascistisch en militaristisch was. Trouw blijven aan dat boek zou goed passen bij het tijdperk van het Trump-presidentschap”, aldus de Nederlandse regisseur die zich toch al nooit een blad voor de mond neemt.

Naast Casper Van Dien waren ook Denise Richards, Dina Meyer en Jake Busey te zien in de oorspronkelijke Starship Troopers. Het is maar de vraag in hoeverre deze castleden destijds in de gaten hadden wat voor valse satire Verhoeven eigenlijk van de film aan het maken was.

 

Na alle tam-tam over de nieuwe schurken die in de tweede helft van The Walking Dead seizoen 9 hun opwachting maken waren we al behoorlijk nieuwsgierig, maar een eerste glimp van deze Whisperers liet vorige maand al zien dat het hier inderdaad om hele smerige engerds gaat. Toen zagen we alleen beelden van Whisperers-leider Alpha, gespeeld door Samantha Morton. Nu heeft Fox nieuwe beelden vrijgegeven waar ook de rest van deze sicko's op te zien zijn, waaronder ook Alpha’s rechterhand Beta. Die wordt gespeeld door Ryan Hurst, die we nog kennen als Harry ‘Opie’ Winston uit Sons of Anarchy.

More content below the advertising

 

Zombiefluisteraars

Als je nu nog zegt “Huh? Whisperers? Wie of wat zijn dat?” dan heb je én niet goed opgelet de afgelopen maanden, én niet op de bovenstaande linkjes in de eerste alinea geklikt waar het allemaal uitgelegd wordt. Nog even kort dus: deze zombiefluisteraars sturen kuddes zombies aan door zich in zombiehuid te vermommen en zich zo onopvallende tussen de ondoden te begeven. Deze zieke geesten deinzen nergens voor terug en naar verluidt gaan zij het de nog levende personages erg lastig maken.

 

De trailer laat ons meekijken door de ogen van een Whisperer, die door zijn kijkgaten onder meer Daryl (Norman Reedus) in het vizier krijgt. Daarna voegt deze fluisteraar zich bij zijn ploeggenoten die er stuk voor stuk hartstikke goor uitzien.

 

Ook op social media heeft Fox deze week al wat korte teasers geplaatst met nieuwe Whisperer-beelden.

 

Fans moeten nog een maandje geduld hebben voor ze de gruweldaden van deze nieuwe engerds kunnen zien, want seizoen 9B van The Walking Dead gaat pas dinsdag 12 februari van start bij Fox.